Doorbraak in verdwijningszaak Maddie McCann: 43-jarige Duitser aangehouden!

0

De Duitse politie heeft een 43-jarige Duitse man gearresteerd als verdachte van de mysterieuze verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann in Portugal dertien jaar geleden. Uit onderzoek blijkt dat de Duitse verdacht zich de avond van 3 mei 2007, toen Maddie verdween, vlakbij de badplaats in de Algarve bevond. Dat blijkt o.a. uit een telefoongesprek dat hij iets meer dan uur voor de verdwijning van Maddie voerde. De man heeft al meerdere veroordelingen opgelopen voor seksuele misdrijven en zit nu “in een andere zaak” een lange celstraf uit.

De Duitser heeft tussen 1995 en 2007 regelmatig in de Algarve geleefd, onder andere enkele jaren in een huis tussen Lagos en Praia da Luz. Hij had toen in de regio meerdere baantjes, onder andere in de horeca, aldus de Duitse federale politie. Ook zou de man inbraken hebben gepleegd in hotelcomplexen en vakantie-appartementen en zou hij betrokken zijn geweest bij drugshandel.


Een jaar voordat Maddie verdween, verliet hij van de ene op de andere dag ijn gehuurde boerderij in de buurt van Praia da Luz. De politie vermoedt echter dat hij in de buurt van het vakantieresort in Praia da Luz bleef en rond trok met een opvallend Volkswagen busje. En het is door dat busje dat hij later in het vizier kwam. De dag nadat Maddie verdween, werd het busje geregistreerd onder een andere naam in Duitsland, terwijl het busje zich nog n Portugal bevond.

Het vakantiecomplex Praia da Luz in Zuid-Portugal, waar Madeleine werd ontvoerd


De Duitse politie zegt nauw samen te hebben gewerkt met de Britse politie in het onderzoek. Samen met de Portugese en Britse politie doen de Duitsers een oproep om aan verdere informatie over de man te komen.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit de vakantiewoning in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz die haar ouders hadden gehuurd. De vader en de moeder zaten toen met zeven Britse vakantievrienden wat verderop te dineren. Haar verdwijning, die wereldwijd de aandacht trok en waarin ook de ouders een tijd werd verdacht, is ondanks speurwerk van de Portugese en Britse politie nog steeds niet opgelost.

“We moeten nog meer te weten komen zijn exacte bewegingen op de avond dat Madeleine verdween en in de dagen ervoor en erna”, aldus het hoofd van het detectiveteam van Scotland Yard Mark Cranwell. “We weten dat hij in het resort was, ongeveer een uur voordat Madeleine daar het laatst werd gezien rond 21 uur. Hij nam daar op zijn Portugese gsm een telefoontje aan van een andere Portugese gsm. Het gesprek duurde een half uur.”