HollywoodHuizen Top 10 2020 – Op 8: Koning Willem-Alexander eist dat Duitse krant Bild vakantievierende koning (in roze polo) en Maxima (in bikini) van site afhaalt (en hij krijgt zijn zin!)

0

Het verhaal dat op nummer 8 staat in de HollywoodHuizen meest gelezen Top 10 2020  werd gepubliceerd op 23 augustus 2020, maar kreeg in de loop van het jaar nog een staartje…

Blauw bloed in blauw water voor het Griekse feesteiland Mykonos. Koning Willem-Alexander – heerlijk unroyal in zwembroek en roze poloshirt – chauffeerde zijn in een zwarte bikini gehulde Máxima op zijn Wajer 55 van twee miljoen door de Middellandse Zee. Het Duitse Bild pakte op haar site 23 augustus groot uit met op het Griekse eiland Mykonos vakantie vierende Willem-Alexander (53) en zijn Máxima (49). Maar die beelden zijn onder druk van de koning nu verdwenen!


De koning en zijn Maxima werden gekiekt nadat ze vanaf het vakantiehuis in Kranidi op de Peloponnesos met de Wajer-speedboat, naar Mykonos, waren gevaren. Een tochtje over zee van 191 kilometer.

Om het strand te bereiken heeft het gezin, zo was op de nu verdwenen foto’s te zien, achter de twee miljoen kostende Wayer 55 een rubberbootje hangen. Uit de nu verdwenen foto’s die Bild publiceerde blijkt dat de Wajer 55 Alma, een afkorting van Alexander en Maxima, gedoopt is. Diezelfde foto’s lieten ook zien hoe Willem-Alexander zijn Maxima, in zwarte bikini, aan boord hijst.


Waarom de foto’s van de vakantievierende Oranjes op de site van Bild verdwenen zijn weet Wouter de Winther, politiek commentator van dagblad De Telegraaf. Hij schrijft: “De beelden zijn op mysterieuze wijze verdwenen.() Nederlandse media durfden de foto’s niet te publiceren vanwege een mogelijke schending van de persoonlijke levenssfeer en een daaropvolgende rechtszaak. Duitsland zag ze wel. Eventjes dan, want inmiddels zijn ze van de website van de krant Bild verdwenen. De Rijksvoorlichtingsdienst voert de druk met Europese jurisprudentie nogal eens op, zonder daar publiciteit aan te geven. Zo blijft het sprookje een sprookje.”

In 20i7 lukte het de koning niet om foto’s van een uitstapje naar Oostenrijk van het internet te krijgen. Die foto’s zijn nog altijd te zien, maar een video gemaakt tijdens het 3-daagse bezoek is op het wereldwijde web niet meer terug te vinden. Het gaat, zo weet Wouter de Winther, om beelden gemaakt van een woedende Willem-Alexander die aanwezige fotografen bijkans opzij leek te willen beuken. “Naar verluidt was de koning geïrriteerd omdat zijn Oostenrijkse beveiliging zijn verblijfplaats had verklapt aan de plaatselijke paparazzi. De emotie viel te begrijpen, maar koninklijk was zijn optreden niet.” aldus de politiek commentator.

Wat we in Nederland wel kunnen zien is de nieuwe boot die koning Willem-Alexander sinds dit voorjaar heeft. Geen goedkoop bootje overigens. De vanafprijs voor de Wajer 55 is € 1.695 miljoen, exclusief btw. De boot van de koning die met de nodige extra’s twee miljoen euro kost wordt uitsluitend op bestelling gebouwd. Het jacht van de koning is 16 meter lang en een van de grootste en meest luxe modellen van Wajer Yachts in Heeg. De vorige Wajer van de koning, genaamd de Aldebaran, is ruim 11 meter lang.

Die Wajer 38 kostte ‘maar’ 800.000 euro. Dat vorige jacht van de koning is vorige week uit het openbare kadaster gehaald, zo blijkt uit documenten. “Het jacht is dus waarschijnlijk verkocht”, aldus Yvonne Zwaan.

Konings nieuwe speeltje is met 2 miljoen euro dus een stuk duurder. Het jacht is dan ook voorzien van vele technische snufjes zoals een elektrisch cabrio dak en heeft vier slaapplaatsen, keuken en een badkamer.Vorig jaar maakte koning Willem-Alexander al een proefvaart. Vervolgens heeft Wajer Yachts een jacht op maat voor de koning gebouwd. Yvonne Zwaan, expert op het gebied van motorjachten hoofdredacteur van motorboot.com, zegt dat de Wajer 55 wel zo’n 90 kilometer per uur kan halen. De Alma wordt door het gezin vooral gebruikt om te eilandhoppen tijdens de Griekse vakanties.

Zijn nieuwe boot lag dit voorjaar in de jachthaven van Muiden naast de Groene Draeck, de boot van zijn moeder prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn verschillende keren gespot op het luxe jacht in het vaargebied bij Muiden, Pampus en Enkhuizen. “Men wist dat de koning weer op het water was met zijn nieuwe jacht, omdat er met volle vaart een politieboot achteraan ging. Ze moesten de snelste politieboot, een RIB, inzetten om de koning bij te kunnen houden. Het was voor de koning een sport om de politie eruit te varen”, vertelde SBS koninklijk huis-verslaggever Sandra Schuurhof eerder.

Neem een kijkje aan boord van de Alma gedoopte Wajer 55 van het koninklijk gezin.

FOTO – Koning Willem-Alexander en zijn Máxima hebben tijdens vakantie lak aan 1.5 meter coronaregel

De Wajer 55 is werelds kleinste super jacht volgens de fabrikant.