Verdrietige IGONE over de breuk met Thijs Römer: ‘Je denkt nog lang: oh jezus nee, het zal toch niet? Het bleek allemaal waar’

0

(Beeld: CP/Instagram)

Het was rechtszaak van Thijs Römer, die terechtstond voor onlinemisbruik van destijds minderjarige meisjes, die echtgenote Igone de Jongh de ogen deed openen en leidde tot een definitieve breuk met de man met wie ze oud wilde worden. “De informatie die tot mij kwam, ging ook over ontrouw. Maar na deze feiten gehoord te hebben voelde ik mijn lijf op slot gaan”, vertelt de balletdanseres.


“Je denkt eerst nog lang: oh jezus nee, het zal toch niet? Het bleek helaas allemaal waar te zijn. Dat was heel moeilijk. Ik ging in overlevingsstand”, zegt Igone in een interview in &C’s Winterboek.

Ze zegt dat ze “écht” dacht oud te worden samen met Thijs. “Dus dit was een enorme klap in mijn gezicht.” Als het enkel om vreemdgaan was gegaan, had zij haar ex “misschien” nog kunnen vergeven. “Maar wat betreft de rechtszaak en wat daar gebeurd is, dat ging over mijn grens. Dat staat zó ver van mij af.”


Igone vertelt  dagen te hebben gehad waarop ze alleen maar onder haar dekbed lag. “Ik heb zo vaak gedacht: wanneer worden de dagen minder? Wanneer komt er rust?” Igone vraagt zich eveneens af of ze ooit weer iemand kan vertrouwen en zich vrij kan voelen bij een ander. “Alleen al de gedachte aan een relatie met iemand vind ik doodeng. En ik vraag mij af of ik ooit weer iemand ga vertrouwen en mij vrij kan voelen bij een ander.”

In september maakte ze de breuk met Thijs definitief. Ze liet weten dat haar hart “verscheurd” was. Ze kregen in 2016 een relatie met elkaar, in november 2019 trouwden ze. Thijs Römer werd in augustus veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor grensoverschrijdend gedrag met meisjes.

Römer is daartegen in hoger beroep gegaan omdat hij zichzelf niet herkende in het vonnis van de rechter.