Verdachte van overval op Fred van Leer mag onderzoek in vrijheid afwachten

0

Een van de verdachten van de overval op stylist en presentator Fred van Leer is weer op vrije voeten. De man mag het onderzoek dat naar hem loopt verder in vrijheid afwachten. Van Leer werd op 18 november thuis in Rotterdam, nog geen drie weken nadat een seksvideo van hem uitlekte en hij een zelfmoordpoging deed, overvallen door twee mannen verkleed als bezorger van PostNL. 

De rechter toetste donderdagochtend, zo schrijft Shownieuws, in een zitting achter gesloten deuren of het nodig was de verdachte langer vast te houden. Dat was niet zo. De man werd eind november aangehouden. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek.


Van Leer werd op 18 november thuis in Rotterdam overvallen door twee mannen die waren verkleed als bezorger van PostNL. Hij werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. Na een worsteling gingen de overvallers er zonder buit vandoor. Na de overval werden onder meer een vuurwapen en een petje gevonden. Ook werd een gestolen scooter in beslag genomen. 

In een Instagram-video vertelde Van Leer over de overval: “Ik had eigenlijk een leukere post willen maken vandaag, maar ik wil dat jullie van mij horen wat er gebeurd is. Ik ben overvallen en bedreigd met een vuurwapen, maar ik heb geen klappen gekregen.” Wel zegt hij dat hij een gekneusde rib heeft opgelopen.


Twee weken eerder werd Van Leer nog met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Later vertelde hij daarover dat hij zichzelf iets had aangedaan nadat hij in paniek was geraakt na het lezen van de reacties op een seksvideo van hem die op sociale media rondging.