Verbitterde ex Babe-zangeres Gemma van Eck: ‘Niemand zal ooit nog iets van me horen’

0
Gemma van Eck, die met meidengroep Babe jarenlang succesvol was en later speelde in films en musicals en ook drie jaar in het voorprogramma van Toon Hermans te zien was is helemaal klaar met de showbizz. ”Dat hele wereldje heeft me zoveel verdriet bezorgd…’Niemand zal ooit nog iets van me horen’. 

Ze behaalde met de meidengroep Babe de hoogste posities in de vaderlandse hitlijsten, speelde in films en musicals en was drie jaar te zien in het voorprogramma van Toon Hermans. 

Ze was begin jaren tachtig, in de hoogtijdagen van de meidengroepen, het stralende middelpunt van Babe Peter Koelwijns antwoord op de successen van Luv’ en de Dolly Dots . Maar het succes bracht geen geluk. Op de pagina Privé in de Telegraaf zegt ze de deur van de showbizz achter zich dicht te trekken en hermetisch gesloten te houden.


Het zijn vooral, zo vertelt ze, de vervelende verhalen die in het wereldje de ronde doen over haar. En dan vooral de verhalen over haar ruzie met Toon Hermans zoon Maurice. Gemma stond jarenlang in het voorprogramma van Toon. Op haar laatste cd zou dan ook de Engelse versie van De appels op de tafelsprei komen staan, maar daar zag ze toch van af.

Gemma: “Ik weet namelijk zeker dat als ik een liedje van zijn vader opneem, hij meteen een advocaat op mijn dak stuurt. Maurice heeft al jaren de pik op me. Alles wat ik met Toon zou willen doen, wordt door hem geblokkeerd. In 2016 gebeurde dat ook al. In Toons honderdste geboortejaar werden allerlei festiviteiten georganiseerd. Nergens werd ik voor gevraagd, terwijl ik toch als laatste met hem heb opgetreden. Maurice heeft er persoonlijk voor gezorgd dat ik van alle gastenlijsten werd verwijderd.’’


Dan: “Nu moet ik oppassen wat ik zeg, want ik heb eerder eens het woord ’jaloezie’ laten vallen en toen heeft hij me woedend opgebeld. Heel triest allemaal. Hij, Dick Rienstra en ik hebben van 1987 tot 1990 met hem in het theater gestaan,” zo zegt ze in de krant. “Toon was erg op mij gesteld. Dat heeft alles te maken met de manier waarop ik in het leven sta. Net als Toon ben ik gelovig en spiritueel aangelegd. Daar hadden wij diepgaande gesprekken over. Maar bij Maurice is het beeld ontstaan dat er meer aan de hand was tussen zijn vader en mij. Maar daar is absoluut nóóit sprake van geweest. Maurice dacht: die Gemma is een lekker kippetje, die mijn pa wel ziet zitten. Maar nogmaals, er is tussen Toon en mij nimmer iets onfatsoenlijks gebeurd.’’

Maurice op zijn beurt herkent zich niet in dit verhaal zo vertelt hij op de pagina Prive. “Ik weet niet wat het probleem is van Gemma. Ik heb haar nergens bij weggehouden en ben zeker niet jaloers. Ze hoeft ook niet bang voor mij te zijn. Maar ik wil aan deze dame geen aandacht meer schenken, ze heeft me in het verleden zo ontzettend beledigd met al haar opmerkingen…ik ben er wel klaar mee!’’

Wat Gemma ook dwars zit dat Peter Koelewijn in zijn pas verschenen biografie met geen woord over haar rept. “Wel hele pagina’s over Marga Bult en Babe, maar niet over mij. Terwijl ik toch echt enkele jaren het gezicht ben geweest van die meidengroep! Laat ik het voorzichtig zeggen… ik heb mijn carrière niet doen oplichten via het bed, maar met mijn talent. Ik zeg daar verder niets meer over. Het lijkt me duidelijk zo!’