Vanavond gezellig samen op tv aan kerstdis, maar…: Buitenbeentje MONTANA MEILAND pikt kritiek Erica en Martien op haar Dirk niet langer

0

Montana Meiland is het buitenbeentje binnen de familie Meiland, die voor het oog van Nederland vanavond kerst vieren op tv. Montana pikt het dan ook niet dat ouders Erica en Martien kritiek hebben op haar Dirk. Volgens Erica is Dirk cynisch en wantrouwig. En dat pikt Montana niet. Volgens haar zijn haar ouders vaak niet realistisch en begrijpen ze niet dat dingen kunnen tegenvallen.

Erica Meiland is in haar biografie ‘Erica, de motor achter de Meilandjes’ behoorlijk kritisch over schoonzoon Dirk, die Erica vaak nogal ‘negatief’ vindt. Erica schrijft in het boek dat zij en Montana’s lover vaak discussies hebben met elkaar. Dirk is namelijk een slimme jongen die van bijna alles verstand heeft, aldus Erica. “Dan komt hij weer met zo’n tegenverhaal, waardoor je denkt: ja hoor, daar is Dirk weer! Dat echt cynische en dat wantrouwende vind ik het minst leuke aan Dirk. (…) Hij is vaak negatief.”


En die kritiek pikt Montana niet. Ze vindt het niet eerlijk. “Je merkt aan mijn ouders dat zij altijd van het positieve zijn en het goede belichten”, zegt ze in weekblad Weekend. “Maar er zijn natuurlijk ook situaties waarbij je wat realistischer moet nadenken en je moet realiseren dat dingen kunnen tegenvallen. Zo bekijkt Dirk het meer.”

De oudste dochter van de Meilandjes ligt daarmee aardig op één lijn met vriend Dirk. “Ik ben net als Dirk ook wat kritischer. Ik wil de voors, maar ook altijd de tegens weten.”


‘Kerst met de familie Meiland’ is vandaag, 24 december, te zien om 20.30 uur bij SBS6.