Vader Britse premier Boris Johnson breekt neus van zijn vrouw tijdens echtelijke ruzie

0


De vader van de Britse premier Boris Johnson heeft de neus van zijn vrouw gebroken tijdens een echtelijke ruzie die uit de hand liep. “Hij brak mijn neus”, zegt zijn inmiddels ex Charlotte. “Hij gaf me het gevoel dat ik het verdiende.”

Een nieuwe biografie over de Britse premier onthult dat het eerste huwelijk van de ouders van Boris Johnson gewelddadig was. Een ruzie thuis liep een keer compleet uit de hand. “Hij brak mijn neus”, zegt zijn ex Charlotte. “Hij gaf me het gevoel dat ik het verdiende.”


In The Gambler blikt auteur Tom Bower terug op het verleden van Boris Johsnon en dat van zijn ouders. Vader Stanley en Charlotte trouwden in 1963, maar het huwelijk ontspoorde vrij snel. Het zou ‘gewelddadig en ongelukkig’ zijn geweest, schrijft The Daily Mirror. Charlotte, die meewerkte aan het boek, windt er geen doekjes om. “Ik wil dat de waarheid verteld wordt. Hij brak mijn neus”, zegt zijn ex Charlotte. “Hij gaf me het gevoel dat ik het verdiende.”

De klap was raak, Charlotte belandde in het ziekenhuis. Vrienden bevestigden het verhaal aan de Mail on Sunday, maar zeggen ook dat het om een eenmalig feit gaat. Het zou zelfs ook per ongeluk zijn gebeurd op het moment dat Charlotte zich tijdens de ruzie plots omdraaide tijdens Stanley onopzettelijk haar neus raakte….


De familie van de Britse premier zegt dat vader Johnson – 80 jaar intussen – het voorval nog altijd betreurt. de feiten ten zeerste betreurt. Ze ontkennen dat vader Johnson gewelddadig is. Stanley zelf weigert ieder, maar laat wel weten het boek niet gelezen te hebben.

Het is bepaald niet de eerste keer dat Stanley zijn zoon Boris in diskrediet brengt. Nog maar afgelopen week verscheen er een foto in een lokale krant van vader Johnson in een kruidenierswinkeltje zonder mondmasker. Een boete kreeg hij niet, omdat hij niet op heterdaad betrapt werd.

Gevraagd naar een reactie van eerste minister Johnson, antwoordde zijn woordvoerder: “Waar de premier duidelijk over is, is dat de regels voor iedereen gelden en dat iedereen ze moet volgen.”