Uitvaart vandaag: 7500 Mensen bewijzen Peter R. de Vries laatste eer

0

(Beeld RTL/Tom Cornelissen)

Rond de 7500 mensen hebben in Amsterdam Peter R. de Vries de laatste eer bewezen. De familie is geraakt door de ‘massale steun’. De hele woensdag stonden lange rijen voor Koninklijk Theater Carré, dat vanwege de grote belangstelling de deuren gisterenavond langer open hield. De uitvaart van De Vries, die overleed aan de verwondingen die hij opliep bij een moordaanslag, vindt vandaag vanaf 11.00 plaats in Carré.


De familie en partner van Peter R. de Vries hebben een reactie gegeven op de toestroom aan mensen die woensdag het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam hebben bezocht om de laatste eer aan de misdaadverslaggever te bewijzen. “Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen. Dit raakt ons enorm. Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen. Wij willen iedereen bedanken voor dit gebaar en de massale steun die wij de afgelopen periode hebben mogen ontvangen”, aldus de familie en partner van Peter R. de Vries.

De presentatoren van RTL Boulevard vonden de beelden van het publieke afscheid van hun collega confronterend. “Het kwam wel hard binnen,” zei Luuk Ikink woensdag in de uitzending. “Het is zo definitief dan ineens. Dat vond ik heftig.”


De uitvaart van De Vries, die overleed aan de verwondingen die hij opliep bij een moordaanslag, vindt vandaag vanaf 11.00 plaats in Carré . Hier zijn alleen familie, vrienden en bekenden van de misdaadjournalist welkom.

Als de herdenking begint, draaien Nederlandse radiozenders tegelijkertijd het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum als eerbetoon. Onder meer NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, 100% NL, Sky Radio, Radio 538, Radio Veronica, Radio 10 en Qmusic zetten de lievelingsplaat van de overleden misdaadverslaggever aan, melden de zenders woensdagochtend. Ook NPO Radio 4, NPO Radio 5 en SLAM! draaien het nummer.

Misdaadverslaggever De Vries werd dinsdag 6 juli rond 19.30 in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. Hij werd vier of vijf van dichtbij keer beschoten. De Vries werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vorige week donderdag overleed.

Een uur na de aanslag werden twee verdachten, de 35-jarige Pool Kamil E. uit het Gelderse Maurik en de vermoedelijke schutter de 21-jarige Delano G. die in Rotterdam woont, aangehouden. Zij blijven de komende negentig dagen in hechtenis, zo bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam afgelopen maandag.