TV Monument HAN PEEKEL (75) overleden tijdens vakantie op Bali

0

TV monument Han Peekel is op 75-jarige leeftijd overleden op het Indonesische eiland Bali aan de gevolgen van een hartinfarct. De Rotterdammer was op vakantie op het eiland waar zijn dochter woont.

De Telegraaf schrijft dat Peekel met zijn zus Mireille van bijna tachtig hij onlangs naar Bali reisde om zijn daar wonende dochter Jojanneke te bezoeken . Die belde dinsdagavond na zessen naar Nederland om te vertellen dat haar vader hartproblemen had gekregen in badplaats Sanur, waar zij woont. Er is nog getracht hem te reanimeren, maar voordat de ambulance Han naar het ziekenhuis in de hoofdstad Denpasar kon brengen, overleed hij.


Peekel begon zijn carrière als zanger, maar maakte furore bij Radio Veronica en stapte later over naar televisie. Hij produceerde meer dan vierduizend televisieprogramma’s.

Hij was vooral bekend van tv-programma’s als TV-monument en stripprogramma Wordt Vervolgd dat van 1982 tot 1997 op televisie werd uitgezonden en kinderen imitaties van Donald Duck, Woody Woodpecker en Roadrunner deden.


Peekel werd tot in lengte van jaren aangesproken over het stripprogramma. “Dan zit ik in restaurant en staat er ineens een volwassen man aan mijn tafel om spontaan Donald Duck of Woody Woodpecker na te doen,” zei hij vorig jaar tegen het AD.

Jan Slagter, de baas van Omroep Max voor wie Han Peekel het programma TV Monument maakte, reageert geschokt op het nieuws van het overlijden,. “Han was natuurlijk zelf een tv-monument, dat voor ons legendarische uitzendingen maakte rond Joop van den Ende, John de Mol, André van Duin en Jeroen Krabbé. Ik schrik er echt van.”

Peekel werd in 2012 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van televisie, radio, cabaret en kleinkunst.