TOCH WEER TERUG OP TV? JOHN DE MOL wil einde VANDAAG INSIDE niet bevestigen

0

John de Mol wil het einde van ‘Vandaag Inside’ niet bevestigen. De socialmediakanalen van het programma zijn ook nog steeds in de lucht. Volgens Talpa doet het bedrijf dit “voor de fans”, maar geruchten willen dat het programma een doorstart gaat maken. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp stopten eind april van de ene op de andere dag na een storm van reacties over een bekentenis van Derksen die op tv vertelde dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd.

Talpa wil, ruim een week na het afscheid van Derksen, Genee, en ‘Gijp’ nog niets toelichten over de voorwaarden van het vertrek of het voorbestaan van Vandaag Inside, zo zegt een woordvoerder van het bedrijf van John de Mol tegen het ANP. “Zodra er nieuws te melden is, komen we er namens SBS6 op terug.”


Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp stopten eind april met Vandaag Inside nadat Derksen op tv vertelde dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Later zwakte hij dat verhaal weliswaar af, maar toen had het Openbaar Ministerie al laten weten een onderzoek te starten naar de (verjaarde) zaak. Veel sponsoren haakten ook af, waarop het drietal geen zin meer had om met het programma door te gaan.

Desondanks wil Talpa dus niet bevestigen of Vandaag Inside definitief is gestopt. De socialmediakanalen van het programma zijn wel nog steeds in de lucht. Volgens Talpa “voor de fans”. De sociale mediakanalen worden gevuld met voetbalnieuws en over de rel rond het programma.


Michel van Egmond (54), die samen met Antoinette Scheulderman (47) afgelopen zomer het boek ‘Derksen’ publiceerde, is niet van plan een nieuw boek of een epiloog te schrijven na de kaarsenrel rond Johan Derksen. “Ik ben op dit moment heel druk met mijn boek over Feyenoord,” zegt hij tegen het ANP. Het boek Derksen ging onder meer in op de rel rond de grappig bedoelde zwartepietopmerking die Johan eerder over rapper Akwasi maakte. Deze opmerking leidde in juni 2020 tot veel tumult en het voor even verdwijnen van het programma.

LEES OOK: ‘DERKSEN, GENEE en VAN DER GIJP met talkshow naar Prime Video’