‘DERKSEN, GENEE en VAN DER GIJP met talkshow naar Prime Video’

0

Maken Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp de overstap naar streamingdienst Prime Video? Die streamingsdienst lijfde nam in 2015 ook de mannen van Top Gear in nadat zij door de BBC op straat waren gezet. Maakt het drietal de overstap dan kan Prime Video zich in één klap op de kaart zetten in ons land.

het is formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, de man begon zijn carrière als creative van John de Mol, acht die meent dat een transfer van Vandaag Inside naar Prime Video zeker niet ondenkbaar is. In zijn podcast Content Wars stelt hij dat mannen van Top Gear in 2015 óók een doorstart maakten bij Prime Video. Top Gears Jeremy Clarkson werd ontslagen door de BBC omdat hij een producer zou hebben aangevallen en beledigd. Mede-presentatoren Richard Hammond en James May gaven vervolgens aan niet zonder Clarkson aan het programma mee te willen werken.


“Op het moment dat jij 700 of 800 duizend kijkers hebt… Veel streamers tekenen daarvoor, hoor. Het zou helemaal geen raar voorstel zijn. Veel van die streamers richten zich natuurlijk op een jongere doelgroep. De doelgroep van VI was relatief oud, maar er keken ook wel jongeren naar.”

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen vervolgt zijn verhaal met: “Het zou best kunnen dat zij zo’n aanbieding zouden krijgen van een streamer. Dat zou zomaar eens kunnen. Ik heb niets gehoord daarover, maar het zou me niet verbazen.” voor Prime Video zouden de torenhoge salarissen van het trio in ieder geval geen probleem zijn. “De grap is natuurlijk dat de drie mannen van Top Gear, die ook wat ouder zijn, extreem populair waren bij de BBC, maar Amazon bood ze nog veel meer geld.”


Treden Derksen, Genee en Gijp in de voetsporen van de mannen van Top Gear? “Het zou zomaar eens kunnen. Dit zijn ook drie oudere heren, die wel iets andere tv maken, maar ik weet het niet. Misschien biedt Amazon ze iets aan. Het zou wel nieuws zijn.”

Van Nieuwenhuijzen vindt het dom dat Talpa zo makkelijk afscheid heeft genomen van het trio. “Ik vind het zwak van Talpa dat ze niet achter hem zijn gaan staan en hebben gezegd: ‘Kom op, we gaan gewoon door. Dit is wat iedereen verwacht van jouw programma en dit is ook wat het programma zo succesvol maakt.’” Streamingdiensten zijn ook veel minder afhankelijk van adverteerders en sponsoren. “Ik heb het idee dat streamers wel durven om wat verder te gaan in hun programmering.”

Naast Netflix en Videoland strijden in ons land nog een aantal streamingsdiensten om de gunst van de kijker. spelers als Viaplay, Prime Video, Disney+ en HBO Maxe zouden in potentie honderdduizenden abonnees kunnen winnen door de mannen van Vandaag Inside in huis te halen.