Tiger Woods zet voormalig Zweeds liefdeseiland te koop

0
Tiger Woods zet voormalig Zweeds liefdeseiland te koop

Het voormalig liefdeseiland van golfer Tiger Woods en zijn ex-vrouw Elin Nordgren in Zweden is te koop. Op het eiland een villa, jachthuis, een zes holes golfbaan, maar ook een landingsbaan voor propellervliegtuigen.

Het 25-hectare grote eiland, in het Zweedse Mälarenmeer, was het liefdesparadijsje van Tiger Woods en ex-vrouw, Elin Nordegren, met wie hij zes jaar getrouwd was en die hem twee kinderen schonk, dochter Sam, zeven, en de nu zes jaar oude zoon Charlie. Maar na scheiding in augustus 2010 kwam de golfer, met een geschat vermogen van meer dan een miljard euro, nauwelijks meer op het eiland.


Het eiland biedt totale privacy. De koopprijs –op aanvraag- is inclusief de eigen veerboot, eigen haven met 50 meter lange kade, paardenstallen en twee kleinere eilandjes. Alleen de inrichting van het hoofdhuis is niet bij de prijs inbegrepen.

De villa is opgetrokken met hout dat op het eiland gekapt werd. De woonkamer met open keuken heeft een houten plafond. De keuken beschikt over een ontbijtbar, houtkachel en in een boomstam verborgen afzuigkap. Buiten is er een hot tub en een barbecue op gas. in de slaapkamer een houten bed.


Vanuit het hoofdverblijf heb je een schitterend uitzicht over het Mälarenmeer, waar het water temperaturen tot 26C bereikt in de zomer. De ligging van het eiland mag uniek genoemd worden, want de Zweedse hoofdstad Stockholm ligt op een uurtje rijden of varen.

Op het eiland ook een Vikingburcht uit de elfde eeuw met op de achtergrond 30 meter hoge rotsen die in de zee staan en een verscheidenheid aan wild, waaronder herten, hazen, bevers en zelfs elanden. Vissen in eigen water kan ook, want 207 hectare water rond het eiland zijn in de prijs inbegrepen.

Woods (39) heeft overigens sinds maart 2013 een relatie met skiester Lindsey Vonn (30). Ex-vrouw Elin Nordgren (35) is inmiddels gelukkig met Chris Clein (55).

ZIE OOK: Logeren bij Willem-Alexander & Maxima! Koninklijk paar verdient een centje bij met bed & breakfast