BINNENKIJKEN – Pech voor KONINGIN MAXIMA; haar Argentijnse B&B al maanden gesloten door coronavirus

0
De bed & breakfast van Willem-Alexander en Maxima staat op een 1500 hectare groot terrein
Het Koninklijk paar betaalde in 2009 een miljoen euro privégeld voor de aankoop van de luxueuze ranch Estancia Pilpilcura
De bed & breakfast van Willem-Alexander en Maxima telt slechts zes kamers
Wie een nachtje boekt krijgt bij mooi weer het ontbijt buiten op het terras geserveerd door Marcela, de tante van Maxima
Het ontbijt mag overvloedig genoemd worden
Er is een, grote, gezamenlijke woonkamer voor de gasten
In de steppen van Argentinië kan het ook koud zijn. De gasten kunnen zich dan warmen bij de open haard in de woonkamer
Buiten te koud, dan wordt er gezamenlijk gegeten in deze eetkamer
Het middag- en avondmaal wordt bereid met ingrediënten uit eigen tuin
Regelmatig staat er ook, op de ranch geschoten, wild op het menu
De zes slaapkamers hebben allemaal hun eigen stijl
Na een nachtje slapen wacht het ontbijt met door Maxima's tante zelfgemaakte pasteitjes...
Ranch Estancia Pilpilcura ligt een kleine 70 kilometer buiten San Carlos de Bariloche, in de Patagonische steppe
Het riviertje Río Pichi Leufú doorkruist de ranch en is populair omdat je daar kan vliegvissen en wildwatervaren
De streek heeft naast ons Koninklijk paar meer buitenlandse beroemdheden aangetrokken, waaronder CNN-baas Ted Turner, filmsterren Sylvester Stallone en Michael Douglas en de Benetton-broers
De ranch ligt op slechts 70 kilometer van het dichtstbijzijnde vliegveld
Logeren bij Willem-Alexander & Máxima? Het kan ‘even’ niet, want tot nog zeker 17 juli is de provincie Rio Negro waarin de ranch Estancia Pilpilcura waar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun bed & breakfast uitbaten in lockdown. Niemand mag zijn verblijfplaats verlaten, behalve voor boodschappen en bezoek aan apotheek/dokter. Maar even binnenkijken in de B&B van het koninklijk paar kan natuurlijk wel.

Majestueuze bergen, kreken, heuvels en valleien omringen de luxueuze, 1500 hectare grote, ranch Estancia Pilpilcura waar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun bed & breakfast uitbaten. De ranch van het Koninklijk paar ligt 70 kilometer buiten San Carlos de Bariloche, in de Patagonische steppe en aan de voet van het Andes-gebergte. De streek heeft veel buitenlandse beroemdheden aangetrokken, waaronder CNN-baas Ted Turner, de filmsterren Sylvester Stallone en Michael Douglas en de Benetton-broers.


Máxima en Willem-Alexander kochten in de streek in 2009 twee percelen, één aan het meer en één in een volledig verlaten streek waar zij nu een een bed & breakfast hebben die wordt gedreven door tante Marcela, een zus van Máxima’s moeder, met haar vriendin Claudia. Een miljoen euro betaalden prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan voormalig eigenaar Kevin Wesley voor de ranch. Voor deze aankoop putte het paar uit het eigen vermogen. Vervolgens werd er flink ver en aangebouwd.

De negen vakantiehuizen beslaan nu ongeveer 1.900 m2, , maar volgens het kadaster staat er slechts een gebouwtje van ongeveer 80 m2 op het in totaal 3000 hectare grote terrein.


De B&B van Willem-Alexander en zijn vrouw telt zes kamers, waarvan er vijf worden verhuurd. Op Estancia Pilpilcura begint de dag met door Máxima’s tante Marcela zelfgemaakte pasteitjes en verse fruitsappen. Ook het middag- en avondeten wordt bereid met ingrediënten uit eigen tuin en het vlees komt van de eigen veestapel.

Op de ranch kunnen tal van activiteiten ondernomen worden, waaronder vliegvissen, wandelen en paardrijden. Op het grondgebied van de ranch zijn ook rotsschilderingen te bewonderen en kunnen en magnifieke rotsformaties worden verkend.

Het kalme riviertje Río Pichi Leufú kabbelt voorbij en de tuin nodigt uit tot simpelweg genieten. Die rivier Rio Pichi Leufu is populair omdat vliegvissen en wildwatervaren daar goed mogelijk zijn.

De ranch ligt op een uur rijden vanaf het vliegveld Bariloche en ligt maar op tachtig kilometer rijden van de plek waar Máxima’s broer Martín zijn restaurants uitbaat. maar ook dat is nu dicht vanwege het coronavirus. Maxima kan slechts hopen dat de coronamaatregelen in de provincie Rio Negro per 18 juli versoepeld worden en haar bed&breakfast weer open kan