TAHMINA, grote liefde PETER R. DE VRIES, onder vuur: ‘Vervelende ervaringen met haar in het verleden’

0

(Beeld Tahmina: Alex P. Kok)

Tahmina Akefi (39), die ‘haar relatie met de doodgeschoten Peter R. de Vries (65) zes jaar geheim wist te houden, maar afgelopen zondag alles over haar grote liefde en haar liefdesleven met de misdaadverslaggever op tv openbaarde, zou een vrouw met nare kantjes zijn. Het inkijkje dat Tahmina gaf in het privéleven van de misdaadverslaggever lijkt ook niet in goede aarde te zijn gevallen bij Peters kinderen Royce en Kelly. zij zwijgen als het graf over het egodocument van Tahmina.


Het is Yvonne Coldeweijer die op haar kanaal Life of Yvonne uithaalt naar Tahmina. Nadat de vrouw zich zondagavond in een documentaire uitte als de grote liefde van Peter R. de Vries zegt Yvonne nu “Ik ga dit nader onderzoeken…” Coldewijer, die de afgelopen maanden zowel in de rellen rond Andre Hazes en Ali B een grote rol speelde vindt het opvallend dat Royce de Vries, de zoon van Peter, op zijn sociale media geen enkele aandacht besteedde aan de documentaire Vertrouwelijk op WNL. “Royce, die normaal gesproken veel post als zijn vader op tv komt, postte zondagavond helemaal niks…” Dat gold ook voor dochter Kelly.

Het lijkt aannemelijk dat Peters kinderen, die wisten dat hun vader nooit iets openbaarde over zijn privéleven, niet achter de documentaire staan die Simon Vuijk met Tahmina maakte en waarin Peters o.a. liefdesbrieven aan haar (‘snoesje’) uitgebreid aan bod kwamen.


Coldewijer suggereert ook dat de kinderen en ex-vrouw van De Vries, kunstenares Jacqueline, niet zo blij met alle ontboezemingen van Tahmina over haar liefdesleven met Peter. Bovendien zegt ze negatieve reacties van haar, zoals ze ze noemt, ‘spionnen’ in haar mailbox te hebben ontvangen.

Tahmina is niet bij iedereen even geliefd, weet Coldewijer. “Er komen een aantal berichtjes bij mij binnen over Tahmina Akefi, de vriendin van Peter R. de Vries, die zichzelf gister heeft geopenbaard. De berichtjes gaan over vervelende ervaringen met haar in het verleden.”

Het maakt dat Coldeweijer aankondigt op onderzoek te gaan. “Het ligt nu wat gevoelig dus uit respect voor de situatie laat ik het nu even voor wat het is, maar ik wil dit wel nader onderzoeken. Wordt vervolgd.”

Een deel van de 1.4 miljoen kijkers die zondagavond keken naar de documentaire ‘Vertrouwelijk’ waarin Tahmina Akefi zichzelf presenteerde als de grote liefde van de vermoorde Peter R. de Vries vonden haar verhaal veel te privé. Heleen van Royen zapte zelfs weg. “Weggezapt bij Vertrouwelijk. Sorry, maar het lijkt wel een Bouquet-reeks in beeld. Ongemakkelijk.”

AD-columniste Angela de Jong schreef over de documentaire: ‘Het voelde alles bij elkaar ongemakkelijk intiem, omdat de misdaadverslaggever deze privékant juist altijd afschermde. En nu zagen we ineens liefdesbrieven en appjes die hij aan ‘snoesje’ schreef. Pas laat realiseerde ik me: zij en documentairemaker Simon Vuyk (die jarenlang met Peter werkte en zeer emotioneel betrokken was bij het onderwerp) willen met deze beelden voor iedereen duidelijk maken dat ze niet zomaar ‘een vriendin’ was, maar echt zijn ‘grote liefde’.”LEES OOK: Dit is TAHMINA AKEFI (39), de vrouw met wie PETER R. DE VRIES dit jaar zou trouwen (‘Hij legde mijn handen tegen zijn gezicht en zei: ‘Zou je met mij willen trouwen?’)