Taghi-bende wil PRINSES AMALIA ontvoeren als ‘ruilobject’ (gerichte dreiging tegen de kroonprinses, met extreem zware wapens)

0

De beveiliging van prinses Amalia schiet zo veel tekort dat een ‘normaal’ leven onmogelijk is en zij ‘gevangen’ zit op paleis Huis ten Bosch. Haar beveiligers kunnen de veiligheid van Amalia niet langer garanderen. Het TCI, het Team Criminele Inlichtingen van de landelijke recherche heeft dreigingsniveau voor de prinses, en mogelijk ook dat van premier Rutte, na analyse verhoogd. Er wordt nu gesproken gerichte dreiging tegen de kroonprinses, met extreem zware wapens, teneinde haar bijvoorbeeld te ontvoeren.

Amalia wordt beveiligd door de beste beveiligers die ons land heeft. En toch is dat niet genoeg om haar over straat te laten gaan schrijft De Volkskrant: ‘Als Amalia zo veel mogelijk binnen moet blijven omdat haar beveiliging tekortschiet voor een ‘normaal’ leven, betekent dit dat de dreiging tegen haar nu groter is dan de veiligheid die de mannen met oortjes en wapens kunnen garanderen. Dat zou betekenen dat het TCI, het Team Criminele Inlichtingen van de landelijke recherche, informatie heeft waardoor Amalia’s dreigingsniveau, en mogelijk ook dat van premier Rutte, na analyse is verhoogd. In dat geval zal er sprake zijn van informatie over een gerichte dreiging tegen de kroonprinses, met buitengewoon zware wapens, om haar bijvoorbeeld te ontvoeren.


De naam van Ridouan Taghi circuleert als opdrachtgever voor de mogelijke bedreiging van Amalia. Net als sommige andere zeer zware kopstukken van criminele organisaties zit T. vast in de EBI in Vught. Volgens De Volkskrant bestaat het vermoeden bij politie en justitie dat de kroonprinses, of premier Rutte, in criminele ogen een geschikt ruilmiddel is om kopstukken uit een verzwaard detentieregime te krijgen, wanneer uitbraakpogingen mislukken of onmogelijk blijken te zijn: ‘Onze hoofdman voor jullie kroonprinses.’ Daarvoor is een ontvoering dus noodzakelijk concludeert de krant.

De Volkskrant schrijft ook dat het onvoorstelbaar en vergezocht klinkt dat Amalia ontvoerd zou worden, maar dat rond de criminele organisatie van Ridouan T., de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, al veel vergrijpen zijn ontdekt die elk voorstellingsvermogen tarten. als voorbeelden noemt de krant een voorgenomen gewelddadige uitbraakpoging uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI); opdracht tot het natrekken van adresgegevens van gevangenisbewaarders, die om die reden T. sindsdien gemaskerd tegemoet treden; en de moorden op de broer, advocaat en vertrouwenspersoon van T.’s ergste vijand, Marengo-kroongetuige Nabil B.


“Ik vind het voor haar heel erg en ik ben er uiteraard ook zeer bezorgd over”, zei minister-president Mark Rutte in een reactie op de zware bedreigingen aan het adres van prinses Amalia. De premier kan niets zeggen over de bedreigingen of de veiligheidsmaatregelen. “Dat maakt mensen die kwaad van zins zijn te geïnformeerd”, aldus de premier. Wel zegt Rutte dat het in ons land nodig is om een prinses zo zwaar te beveiligen ‘een slechte zaak’ is.

Vorige maand werd door De Telegraaf bekendgemaakt dat politie en Openbaar Ministerie zich grote zorgen maken over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte na nieuwe signalen dat kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen zouden hebben voorzien.

Tijdens de derde dag van het staatsbezoek in Zweden van koningin Máxima en koning Willem-Alexander zei koningin Maxima over de mogelijke ontvoeringsdreiging: “Dat heeft enorme consequenties op haar leven. Dat betekent natuurlijk dat ze niet in Amsterdam woont en dat ze ook niet echt naar buiten kan. Die consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Dus het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben heel trots op haar hoe ze dit allemaal volhoudt.