SYLVIE MEIS wil haar miljoenen terug van ex Niclas

0

De scheiding van Sylvie Meis en Niclas Castello na een huwelijk van tweeënhalf jaar kwam afgelopen februari als een verrassing. De twee lieten weten ‘te moeten erkennen dat onze levensstijlen te verschillend zijn voor een toekomst samen.’ Maar nu nog geen drie maanden later lijkt er vechtscheiding op het punt van uitbreken te staan. En dat lijkt alles te maken te hebben met de Castello Coin, een cryptomuntje dat de naam van Sylvie’s ex draagt en waarin zij en haar vriendenkring fors in geïnvesteerd zouden hebben.

Het lijkt Niclas Castello na zijn plotselinge scheiding eind februari van Sylvie Meis voor de wind te gaan. De kunstenaar resideert al weken in het Beverly Hills hotel waar de kamerprijzen beginnen bij meer dan een duizend dollar per nacht en de duurste suite bijna het zevenvoudige kost. Vraag is alleen hoelang Castello dit miljonairsleven nog vol kan houden nu ex-vrouw Sylvie Meis zich gemeld heeft en geld wil hebben van haar kunstenaar. Veel geld zelfs. Geruchten spreken zelfs over miljoenen.


Luidde het bij de aankondiging van de scheiding nog “met pijn in het hart kondigen we aan dat we samen hebben besloten om uit elkaar te gaan” en “we kijken terug op hele goede tijden, maar we moeten erkennen dat onze levensstijlen te verschillend zijn voor een toekomst samen” inmiddels lijkt Sylvie daar toch anders over te denken.

In de trendy herenclubs van Beverly Hills maakt, zo weet het Duitse Bunte, Castello van zijn hart geen moordkuil en vertelt hij zijn vrienden dat ex Meis op oorlogspad lijkt te zijn en het geld terug wil dat zij, maar ook haar vriendinnen hebben geïnvesteerd in de Castello Coin, een cryptomuntje bedacht dor Zwitser Sven Wenzel, eigenaar van het bedrijf DSENT AG waarvan ex meneer Meis naamgever, uithangbord en ambassadeur is.


Die Castello Coin moet de manier waarop er in kunst geïnvesteerd wordt veranderen en is ook het betaalmiddel bij een veiling van digitale certificaten waarmee iemand zich eigenaar mag noemen van een digitaal bestand van de door Niclas Castello gemaakte kunst.
Beleggers werden lekker gemaakt om in de Castello Coin te investeren met het verhaal van de bitcoin. In 2010 was de waarde van een bitcoin 0,08 cent, momenteel wordt hij verhandeld voor tegen de 30.000 euro, terwijl op het hoogtepunt vorig jaar de munt zelfs het dubbele, 60.000 euro, waard was.

De aanloop naar de lancering van de Castello-munt, afgelopen februari, mag ook spectaculair genoemd worden. Castello maakt een 186 kilo wegende, puur gouden, kubus ter waarde van zo’n 10 miljoen euro en zet die, met Sylvie Meis aan zijn zijde, als promotiestunt in het midden van Central Park in New York City. Volgens de website Artnet News belazert Castello de kluit en is alleen de bovenste laag van de kubus – een kleine zes millimeter – van goud is en dus niet het hele blok, zoals de dan nog man van Meis beweert.

Als de munt mei 2022 verhandelt kan worden op de cryptomarkt stijgt de Castello Coin even van 0,20 naar 0,24 eurocent, waarop het muntje waarvan er 440.000.000 beschikbaar zijn in een onstuitbare vrije val belandt. Als snel beginnen investeerders in het muntje zich zorgen te maken over de waarde. “Ik heb er hoofdpijn van gekregen. Het was geen goede start”, zo luidt één van de reacties op Instagram.
Dan nog meneer Meis is er als de kippen bij om de kopers van het muntje gerust te stellen. Volgens Niclas hoort dat er nou eenmaal bij als je investeert in cryptomunten. Je weet het nooit van te voren! Het is momenteel een laag handelsvolume. Maar met alle hoogtepunten die eraan komen, gaat dat veranderen”, zo stelt hij zijn volgers gerust.

Thuis heeft Nicals Castello ook het nodige uit te leggen, want ook miljonairsvrouw Sylvie heeft in de munt van haar man het nodige geïnvesteerd. Geluk bij ongeluk is dat Sylvie Meis en man Niclas tijdens hun huwelijk grotendeels gescheiden van elkaar leven, zij in Duitsland en hij in Zwitserland. Het maakt dat er niet veel tijd is voor een goed gesprek aan de eetkamertafel over Sylvie’s investering in het muntje van haar man. De door Castello beloofde hoogtepunten blijven namelijk uit. Voor de Castelle Coin wordt het een lang dieptepunt. In hoeverre Sylvie’s investering, lees verlies, in de munt meegespeeld heeft bij de scheiding is onduidelijk. Zeker lijkt wel dat Sylvie nu na de scheiding het geld dat zij in de cryptomuntjes die de naam van haar ex dragen heeft geïnvesteerd graag terug willen hebben, omdat zij zich in de maling genomen zou voelen.

En dat geld wat Sylvie betreft ook voor het geld van haar vriendinnen. Meis maakte namelijk de fout om de Castello Coin bij haar vriendinkring aan te bevelen als de manier om snel veel geld te verdienen. Maar sinds de hoogste prijs van ruim 0,24 eurocent bij de introductie ging het snel bergafwaarts met het muntje van Castello, die op 1 mei 2023 nog slechts net 9 eurocent waard was. Een verlies van 55% in een jaar! Snel beter zal het ook niet gaan, want er wordt nauwelijks gehandeld in het muntje dat op de worldcoinindex dan ook een ‘bescheiden’ plek, plaats 1416, inneemt. Vooralsnog lijkt de Castello Coin slechts de bedenkers en mogelijk ook naamgever Niclas Castello geld te hebben opgeleverd.Vervelend voor Sylvie, want die zou, zo weet het Duitse blad Bunte, te maken hebben gekregen met teleurgestelde vriendinnen die hun geïnvesteerde spaargeld in het muntje ook in rook zagen opgaan. Om negatieve publiciteit te voorkomen zou Meis zeker een vriendin het door haar geïnvesteerde geld in het muntje met de naam van haar ex uit eigen zak hebben terugbetaald. En niet alleen dat terugbetaalde bedrag wil Sylvie terug van haar ex. Ook haar eigen investering in de Castello Coin moet, wat betreft Meis, door Niclas Castello worden teruggegeven nu het er alle schijn van heeft dat de munt slechts bedoeld was om snel geld te verdienen door de bedenkers.

Nicals Castello is gewaarschuwd. Als het om geld gaat valt er met Sylvie Meis niet te spotten. Dat weet bijvoorbeeld Sylvie’s eerste ex-man, Rafael van der Vaart als geen ander. Na de hun geruchtmakende scheiding in 2013 cashte Sylvie €4,5 miljoen. Maar dat bleek niet genoeg. Drie jaar later, in juni 2016, stonden de voormalig geliefden weer tegenover elkaar in de rechtbank. Inzet de voogdij over zoontje Damian, maar ook geld. De voetballer zou tijdens de scheiding informatie achter gehouden hebben over zijn vermogen. Reden genoeg voor Sylvie om Rafael voor de rechter te slepen.