Sonja Bakker geeft haar Barry nog een kans: ‘Als dit nog een keer gebeurt dan is voor mij het boek wel dicht, dat weet hij ook wel.”

0

(Beeld: Facebook Sonja Bakker)

Sonja Bakker heeft met vriend Barry de strijdbijl begraven nadat bij een ruzie de politie eind november moest ingrijpen. Maar afvalgoeroe Bakker waarschuwt haar lover met een alcoholprobleempje wel: “Barry is onder behandeling en ik verwacht niet dat dit nog een keer gebeurt. Dan is voor mij het boek wel dicht, dat weet hij ook wel.”


“Het was een vreselijke tijd waar ik doorheen ben gegaan. Iedereen ging zich ineens met mijn leven bemoeien. Ik blijf erbij: wat er is gebeurd, is een ding tussen Barry en mij. Dat hoeft niet heel Nederland te weten”, vertelt de gewichtsconsulent aan De Telegraaf. “We hebben goed om de tafel gezeten en over bepaalde dingen gesproken. Hij heeft tot vervelens toe zijn excuses gemaakt. Dat siert hem wel.”

Bakker laat aan de krant ook weten dat ze haar relatie met Barry van Suijdam een nieuwe kans geeft, maar wel onder haar voorwaarden. “In elk gezin is weleens wat, dus ook bij ons”, gaat ze verder. “Barry is onder behandeling en ik verwacht niet dat dit nog een keer gebeurt. Dan is voor mij het boek wel dicht, dat weet hij ook wel.”


De twee wonen sinds de ruzie wel weer apart en samenwonen zit er ook voorlopig niet in, laat Bakker weten. “Het is nog te vroeg om weer 24 uur bij elkaar te zijn. Maar in de weekenden zijn we bij elkaar. En dat voelt weer goed. We zijn begonnen aan een nieuwe start van ons leven. En dat gelijk aan het begin van een nieuw jaar. Laten we het oude maar snel vergeten.”

Volgens Van Suijdam vond de ruzie plaats na de presentatie van Bakkers nieuwe dieetboek in een hotel in Hoorn. “Ik had veel gedronken. En de drank is bij mij verkeerd gevallen. We stapten in de auto en raakten als een oud echtpaar in een gekibbel en ruzie. Ik werd verbaal agressief”, aldus de vastgoedhandelaar. Hun chauffeur belde de politie.

Bakker en Van Suijdam zijn sinds eind 2017 bij elkaar. In februari 2018 trok hij in bij de dieetboekenauteur, die drie kinderen uit twee eerdere huwelijken heeft.

Share.