Sky is the Limit-broers Azimi vrijgelaten, nog wel hoofdverdachten in fraudezaak

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

De Sky is the Limit-broers Azimi zijn vrijgelaten, maar nog wel hoofdverdachten in fraudezaak. De twee broers werden dinsdag aangehouden toen de politie en de FIOD een inval deden in hun woning en een bedrijfsruimte in hotel De Elderschans. De mannen zijn hoofdverdachten in een zaak die draait om hypotheekfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Hun aanhouding was het gevolg van een fraudeonderzoek dat in 2018 is gestart. Verschillende overheidsinstanties onderzoeken al geruime tijd de financiële bedrijfsvoering van de twee hoofdverdachten. Dinsdag werden administratie, computers, telefoons en andere datadragers in beslaggenomen.


Naast de twee broers, de hoofdverdachten, zijn er nog acht andere verdachten. Een aantal van hen is aan de tand gevoeld over hun rol en over hun bijdragen aan het (mede)plegen van hypotheekfraude, witwassen en BIBOB-fraude.

Vier jaar geleden was er ook al een inval bij hotel De Elderschans. Politie, de gemeente Sluis en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vielen toen gezamenlijk het hotel binnen omdat de documenten van enkele werknemers niet bleken te kloppen. Toen werd er een illegale vreemdeling in het hotel aangetroffen. Salar Azimi verklaarde indertijd dat het ging om een personeelslid van een onderaannemer die op het terrein van het hotel aan het werk was.


Share.