Showtje voor de bühne bij Jinek? ‘Femke Louise vindt het toch lastig om met corona bezig te zijn’

0

Was het dan toch een showtje voor de bühne toen vlogster Femke Louise zich bij Jinek toch maar achter het coronabeleid schaarde? Drie weken nadat vlogger Famke Louise en ic-arts Diederik Gommers bekendmaakten een campagne op te zetten om de coronaregels aan jongeren uit te leggen, hebben ze met elkaar gebroken. “We hebben al gevraagd of Famke een paar vragen wil voorlezen. Maar ze vindt het toch lastig om met corona bezig te zijn,” volgens Gommers.

De vlogger en de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care spraken een aantal keer af na een uitzending van Jinek. Famke Louise zat in het programma om de actie #Ikdoenietmeermee, tegen de coronaregels, te verdedigen. Maar uiteindelijk draaide ze bij en bleek ze toch niet tegen de regels te zijn. De ic-arts en de vlogster spraken af om te praten over de angsten en ongenoegens die Famke Louise, zoals zij beweerde, namens de Nederlandse jeugd verwoordde.


“We hebben nog maar weinig contact”, aldus Gommers Gommers in de Coen & Sander Show. . ,,We hebben al gevraagd of Famke een paar vragen wil voorlezen. Maar ze vindt het toch lastig om met corona bezig te zijn.” Een probleem is ook dat er ‘allerlei mensen tussen ons in zitten’. En ik heb het ook druk gehad. Maar ik ga nog een poging wagen.”

Diederik Gommers sprak in de Coen & Sander Show de angst uit dat de scholen dicht moeten als er de komende week geen dalende lijn te zien is in het aantal ziekenhuisopnames. Volgens de ic-arts spelen scholieren vanaf 15 jaar een net zo grote rol in de verspreiding van het coronavirus als ouderen, al hebben zij zelf minder te lijden onder de gevolgen.


Gommers vreest ook dat Nederland snel richting ‘code zwart’ dendert, het moment waarop de zorg de vraag niet meer aankan.

Famke Louise kondigde twee weken geleden wel aan dat zij het komende halfjaar drie boeken gaat lezen, om lezen onder jongeren te bevorderen.