SCHOKKEND: RTL wist al jaren van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice, maar greep nooit in

0

RTL zegt vandaag dat de schokkende en ernstige aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice tot vandaag niet bekend waren bij de zender, maar dat is niet de waarheid. De top van de zender weet er al jaren van.  Jaren geleden werd bijvoorbeeld Jeroen Rietbergen, de partner van Linda de Mol, al door de zender en producent ITV aangesproken op zijn gedrag. Rietbergen gaf vandaag toe dat hij met verschillende Voice-vrouwen het bed heeft gedeeld.

Rietbergen schrijft vandaag in een verklaring over het delen van het bed met The Voice-vrouwen: “Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen. Omdat ik niet wil dat mijn opdrachtgever als gevolg van mijn gedrag onnodig in verlegenheid zal worden gebracht stop ik direct met mijn werk voor The Voice programma’s.”


In die verklaring stelt hij ook: “De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag.”

De Voice of Holland is vandaag door zender RTL direct gestopt en wordt voorlopig niet meer uitgezonden. RTL en producent ITV kwamen tot dat besluit na ernstige aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik verzameld door het programma Boos van Tim Hofman. Het zou Voice-jurylid Ali B. zijn die schuldig heeft gemaakt aan dat seksueel grensoverschrijdend gedrag.


‘De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL’, valt er te lezen in een verklaring. Dat is dus niet waar.

LEES OOK: Overspel met The Voice-vrouwen kost Jeroen Rietbergen relatie met Linda de Mol