Overspel met The Voice-vrouwen kost Jeroen Rietbergen relatie met Linda de Mol

0

Linda de Mol (Beeld: Talpa Network)

Dat Jeroen Rietbergen als bandleider bij The Voice, zoals hij vandaag toegeeft, het bed heeft gedeeld met bij het programma betrokken vrouwen heeft hem zijn relatie met Linda de Mol gekost. “Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin.”


Jeroen Rietbergen gaf vandaag niet alleen met vrouwen die deelnamen aan the Voice het bed te hebben gedeeld en daarover zijn spijt te betuigen, de partner van Linda de Mol kwam ook met een verklaring. “Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld. Mijn betrokkenheid bij The Voice of Holland was als pianist en bandleider. Voor mijn gevoel was er destijds geen sprake van een machtspositie, ik ben in mijn positie ook niet in staat iemand te bevoorrechten in het programma, ik ga uitsluitend over de muziek. De contacten heb ik toen als wederkerig en gelijkwaardig gezien.”

Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben. Door dit inzicht ben ik gaan beseffen dat mijn gedrag volledig verkeerd is geweest. De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag. Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin.”


“Voor mij was meer dan duidelijk dat mijn gedrag richting een aantal personen ontoelaatbaar was geweest, maar ook dat ik er zonder professionele hulp niet uit zou komen. De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is.”

“Voor haar kan ik alleen maar grote bewondering en liefde voelen met veel dankbaarheid voor het feit dat zij mij destijds uiteindelijk niet definitief heeft laten vallen. Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen. Omdat ik niet wil dat mijn opdrachtgever als gevolg van mijn gedrag onnodig in verlegenheid zal worden gebracht stop ik direct met mijn werk voor The Voice programma’s.

Alles spijt mij meer dan ik in deze verklaring kan verwoorden.”

In 2013 waren er geruchten van een affaire die Rietbergen zou hebben gehad met Renée Gunning, een van de castleden van de realityserie Echte Gooische Meisjes. Zij deed haar verhaal in Weekend. De muzikant ontkrachtte de geruchten destijds meteen in een verklaring. De Mol vertelde achteraf dat ze toen getwijfeld heeft aan hun relatie. “Door veel praten zijn Jeroen en ik er samen uitgekomen. En eerlijk is eerlijk: we zijn er sterker uitgekomen.”

In het tijdschrift LINDA.van november 2021 schrijft De Mol dat ze haar partner best het jawoord zou willen geven. De twee kwamen veertien jaar eerder bij elkaar op het moment dat Rietbergen nog een relatie had met actrice Lieke van Lexmond.