Nick Cannon naar rechter: ‘Mariah Carey verkocht onze Bel Air-villa zonder dat ik het wist’

0
Nick Cannon, ex van Mariah Carey, zegt dat hun voormalig liefdesnestje in Bel Air zonder zijn toestemming is verkocht. Cannon is naar de rechter gestapt om af te dwingen dat hij zijn deel van de opbrengst krijgt.

Met de verkoopprijs van negen miljoen dollar kan Nick Cannon leven, maar niet met feit dat het huis van hem en ex Mariah Carey zonder zijn toestemming is verkocht. Hij is dan ook naar de rechter gestapt.

Volgens Cannon is Mariahs ex is haar manager Kane de kwade genius en denkt die alleen aan de belangen van zijn ex. Uit de gerechtelijke stukken blijkt dat Cannon er zeker van wil zijn dat hij zijn deel van de opbrengst van het huis krijgt. Tot partijen het daar over eens zijn wil hij dat de negen miljoen dollar ‘bevroren’wordt.


Die negen miljoen is overigens aanmerkelijk minder dan de veertien miljoen die Carey en Canon vorig jaar vroegen voor het optrekje.

Al vorig jaar juli zette de toen nog in scheiding liggende Mariah Carey en Nick Cannon hun Bel Air-huis, dat ooit nog bewoond werd door Farah Fawcett, op nummer 3130 Antelo Road te koop voor bijna dertien miljoen dollar. Een maand later leek het erop of het huis van eigenaar zou verwisselen, maar de potentiële koper haakte op het laatste moment af. Maar nu is het echt verkocht. Een dokter betaalde overigens niet de eerder gevraagde 13, maar slechts 9 miljoen dollar.


Het koloniale huis, waar Mariah en Nick ooit gelukkig waren, heeft zeven slaapkamers, negen badkamers, een bioscoop, een basketbalveld, opnamestudio, een fitnessruimte en een mini golfbaan.

Die prijs is inclusief het adembenemende uitzicht over de oceaan en het Stone Canyon Reservoir. De negen miljoen die de kopende dokter betaalde is fors minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van dertien miljoen dollar, maar nog wel aanzienlijk meer dan de zeven miljoen dollar die Mariah en Nick betaalden in 2009 toen ze de woning kochten.

Mariah en Nick Cannon waren zes jaar getrouwd. Nu het huis in Bel Air verkocht is, is dat misschien weer een zorg minder, maar over wie wat krijgt van de opbrengst van het huis is nu dus ruzie. En er werd al flink gesteggeld over hoe de financiën te verdelen.

Nick tekende meer zeven jaar geleden een huwelijkscontract met de zangeres, wiens vermogen in 2008 geschat werd op maar liefst $ 510.000.000. Maar dat is inmiddels flink minder want Mariah’s carrière lijkt over het hoogtepunt. Haar laatste album, uitgebracht in mei, verkocht slechts iets meer dan 100.000 exemplaren.

Beter gaat het met Nick’s carrière. Hij presenteerde America’s Got Talent, is succesvol als dj en producer en de rapper heeft dit jaar ook back to school- lijn op de markt gebracht die goed heeft verkocht. Zijn vermogen wordt nu geschat op $ 20.000.000 en Mariah wil daar nu ook een deel van omdat zij meent dat Nick zoveel geld kon vergaren omdat hij met haar getrouwd was.