Ruud de Wild heeft darmkanker: ‘Helaas is niet alles weg. Ik moet nog een keer geopereerd worden’

0

Ruud de Wild met vriendin Olcay Gulsen (Beeld: Instagram ruuddewild)

Ruud de Wild heeft darmkanker. Hij maakte het nieuws zelf bekend op Radio 2. Hij is al een keer geopereerd, maar helaas voor Ruud is nog niet alles weg. Hij moet daarom nog een keer geopereerd worden. De 51-jarige radio-dj stopt met werken en zal zich zeker de komende drie maanden richten op zijn herstel.


Op Instagram schrijft hij bij het filmpje waarin hij het nieuws vertelt: “Ik heb kanker.” De dj vertelt openhartig over zijn ziekte. “Ik vind het lastig, maar ik probeer het toch maar”, begint de dj. “Een aantal maanden geleden kreeg ik de diagnose darmkanker. Dat heb ik stil willen houden en dat is een tijdje gelukt ook, maar niet helemaal.”

“Ik ben al een keer geholpen”, vervolgt hij. “Ze hebben al een ingreep gedaan. Ik ben er vroeg bij, dat heb ik gehoord.” Binnenkort moet hij weer naar het ziekenhuis voor een operatie. “Helaas is niet alles weg. Ze hebben nog een keer gekeken en ik moet nog een keer geopereerd worden. Na die operatie moet ik een tijdje gaan revalideren, een maand of drie.”


Ruud is blij met alle aangeboden hulp. “Ik ben gezegend met de allerbeste artsen en ze zijn er supersnel bij, maar kanker blijft kanker en blijft iets engs. Ik hoop na die revalidatie weer terug te komen. Jullie zijn nog niet van me af.”

Olcay Gulsen, de vriendin van Ruud, deelde vandaag een mooie aan hem op Instagram. “Wat ben ik trots op jou lieverd. Zo stoer, sterk en tegelijkertijd zo lief en zacht.” Samen met haar maakte hij sinds kort ook op vrijdag een radioprogramma. De laatste aflevering daarvan komt te vervallen.

De Wild zal vanaf morgen, dinsdag, op Radio 2 worden vervangen worden door Eddy Keur. Naast zijn radioshow heeft De Wild een succesvolle podcast: 30 minuten Rauw. Ook die verschijnt even niet.

De Wild is de vader van drie kinderen Toy, Johnny en Teddy, die hij kreeg in eerdere relaties.

 View this post on Instagram

 

A post shared by Ruud de Wild (@ruuddewild)