ROXEANNE HAZES over haar jeugd: ‘Ik sliep altijd wel met één oog open uit angst voor mijn vader’

0

Roxeanne Hazes sliept als kind altijd met een oog open uit angst voor haar vader als die weer eens gedronken had. Mijn vader dronk gewoon heel veel. (…) Je kon horen dat ie heel boos was. Als kind slaap je dan altijd wel met één oog open.”

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager bijten vanavond het spits af te bijten in een nieuw seizoen van Boerderij van Dorst! . De twee vertellen onder andere over hun jeugd. “Ik heb te veel negativiteit in mijn huis meegemaakt”, vertelt Roxeanne Hazes in een preview van de aflevering.


Als haar jeugd ter sprake komt en Raven vraagt aan de zangeres of ze zich onveilig heeft gevoeld tijdens haar jonge jaren zegt Roxeanne. “Zeker wel. Mijn vader dronk gewoon heel veel. (…) Je kon horen dat ie heel boos was. Als kind slaap je dan altijd wel met één oog open.”

Roxeanne is pas elf jaar oud als vader André Hazes sr. overlijd aan een hartstilstand. “Ik ben ook een hele lange tijd heel boos geweest en die woede constant voelde. Hoe kan je het in godsnaam maken om mij te verlaten?” vertelt ze aan Raven. Inmiddels gaat het een stuk beter met zangeres. Zo zegt ze: “Ik heb er ergens rust in gevonden dat hij zijn leven heeft geleefd hoe hij dat deed op dat moment.”


De relatie tussen haar en haar moeder komt ook aan de orde. Dat ze tegenover haar moeder moet getuigen in de rechtbank, is volgens Roxeanne “ingewikkeld”. “Het liefst heb je gewoon een hele fijne band met je moeder. (…) Ik moet ook realistisch blijven en ik denk niet dat die band ooit nog goed gaat komen. Daar is gewoon te veel voor gebeurd en toen ik zelf moeder werd, heb ik er voor gekozen om dat niet meer te laten gebeuren.”