‘Rot op joh, met je boerka’ kost na ERICA nu ook MAXIME MEILAND goedbetaalde schnabbel

0

(Beeld: SBS/William Rutten)

Zette kaartenbedrijf Hallmark Erica Meiland aan de kant vanwege haar uitspraken over de islam in haar biografie Erica, de motor achter de Meilandjes, nu is dochter Maxime gedumpt door matrassenfabrikant Emma omdat zij geen afstand neemt van de uitspraken van haar moeder.


“Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen”, is een van de gewraakte zinnen in Erica’s biografie die vorige week kaartenfabrikant Hallmark deed besluiten de samenwerking met de Meilandjes stop te zetten. at doet nu ook matrassenfabrikant Emma, die een overeenkomst met Meiland dochter Maxime had.

Matrassenfabrikant Emma schrijft in een persverklaring: “Emma is een internationaal bedrijf en is trots op haar diversiteit. Binnen Emma werken mensen uit meer dan 65 landen, allen met hun eigen culturele en religieuze achtergrond. De recente opmerkingen van Erica Meiland, moeder van Maxime Meiland, staan haaks op onze waarden”, aldus het bedrijf.


Dan: “Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven om publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven.” En dat zal Maxime ook niet gaan doen, want ze staat voor de volle 100% achter de uitspraken van haar moeder. “Het is ook waanzin.”

Dat Emma de samenwerking nu met haar heeft verbroken lijkt Maxime ook niet te deren. “Als ik daar dan dingen mis door loop: so be it, dan. Ik vind mijn mening belangrijker dan wat ik verdien”, zei ze vorige week nog.

Vlogger en presentatrice Monica Geuze zegt te walgen van de uitspraken van Erica Meiland over de islamisering van Nederland. In een video op Instagram noemt ze het ‘heel dom’…

“Weet ik veel wat je hebt meegemaakt, maar dat dat jouw denkwijze is…” vervolgt Monica. Ze vindt dat Erica wel beter zou moeten weten. “Ik snap niet dat je in deze tijd waarin we leven nog steeds zo… Dat dat is hoe je dan denkt. Er zijn zoveel mensen om je heen, en vooral als je ‘onder zulk vuur staat’, die je iets willen leren. Als je je daar niks van aantrekt, vind ik je echt naïef. Ik vind dat eigenlijk heel dom.”.