ROKEND OP DE FOTO – Wereldpers: Is Máxima’s tweede dochter ALEXIA de rebelse prinses van haar generatie?

0

Een foto van prinses Alexia gaat wereldwijd viraal. Die foto van de tweede van koning Willem-Alexander en koningin Maxima staat nu zelfs op de cover van ‘¡Hola! Argentina’, maar het blad vraagt zich ook af: Is Máxima’s tweede dochter ALEXIA de rebelse prinses van haar generatie? Alexia, die volgens ¡Hola! op haar 14de al rokend werd gefotografeerd.

¡Hola schrijft dat Alexia (15), opvallend en spontaan, het meest op haar moeder lijkt. Om er aan toe te voegen: ‘maar haar laatste optredens op sociale netwerken, met een sigaret in haar hand en het zingen van songs met expliciete taal, veroorzaakte zij veel opschudding.


Volgens het Argetijnse blad werd Alexia rokend gefotografeerd. Of het ook daadwerkelijk ook haar hand is….

Volgens het blad verscheen er een paar dagen voor haar 15de verjaardag namelijk een foto, op het account van een vriend van de prinses, van Alexia met een sigaret in haar hand. Een prinses die rookt op haar 14de? Gelukkig werd het beeld op dat moment maar door zeer weinig mensen gezien, omdat het al snel verwijderd werd, maar het is natuurlijk nog wel te vinden in cyberspace.


In elke koninklijke familie, in elke generatie is er een rebelse prins of prinses. Ze bouwen hun reputatie  op met hun “minder nobele” (of “meer menselijke”) daden. Over het algemeen wordt dat label rebels, op enkele uitzonderingen na, nooit door een erfgenaam gedragen, maar vaak door zijn broers of zussen die in hun jeugd een prominente plaats in de lijn van opvolging innemen, maar niet echt kans op die troon maken.

Er zijn goede voorbeelden: Margaret van Engeland, Magdalene van Zweden, Martha Luisa van Noorwegen, Stephanie van Monaco en Harry van Engeland,. Zij verlegden grenzen en negeerden tradities. In Holland is er al een kandidaat om de plaats van “rebel” in te nemen.

Maar zo weet ¡Hola de prinses wordt scherp in de gaten gehouden door haar ouders. Toen zij twee jaar geleden haar geluk beproefde als influencer op Instagram en een account opende onder de naam f_4_u2 was de pret van korte duur.

In haar profiel leende Alexia een zin van Cocó Chanel: “Ik doe geen mode, ik ben mode”. Die carrière op Instagram duurde slechts drie maanden. Het account bestaat nog wel, maar er verschijnen sinds april 2018 geen berichten meer op. Papa en mama vonden het namelijk niet zo’n heel goed idee…

Dat Willem-Alexander en Maxima hun kroost goed in de gaten houden is duidelijk. Volgens royaltykenner Marc van der Linden wilde Alexia ook meedoen aan in de RTL 4-hit The Voice Kids, zo vertelde hij eind juni op tv. “Ze had, heb ik begrepen, maar dat hoor je allemaal via-via, want dat krijg je niet gecheckt, dat ze een droom had om mee te doen aan The Voice Kids.”Van der Linden vraag zich wel af of Alexia in The Voice Kids wel had gekund. “Het was natuurlijk bijna onmogelijk, want als ze dan gewonnen had, dan had iedereen geroepen: ‘Ja, het is de dochter van de koning.’”

Papa Willem-Alexander was bijna om (Beeld: ©RVD – Arenda Oomen)

Volgens de royaltykenner zou papa Willem-Alexander bijna om geweest zijn om zijn dochter toestemming te geven aan het programma mee te doen. “Maar de koning was al zo ver dat als ze inderdaad eerlijk door de voorrondes zou zijn gekomen, dat ze mee had mogen doen, maar zo ver is het uiteindelijk niet gekomen.” Koning en koningin vonden het op het eind blijkbaar toch geen goed idee en spraken hun veto uit.

 

Volgens een andere royaltyexpert, Rick Evers, vindt Alexia het juist prachtig als er iets uitlekt. “Ik heb gehoord dat Alexia er ontzettend van geniet als er een foto uitlekt die vervolgens duizenden likes krijgt.”

Diezelfde royaltyexpert stelt ook dat Alexia is in de ban van kleding is. “Alexia is echt een meisje van deze tijd die het leuk vindt er mooi uit te zien en zich lekker uit te dossen. Op foto’s die geplaatst waren op Instagram en TikTok zie je dat ze daar veel mee bezig is.”