René van der Gijp: ‘ROXEANNE HAZES lekte testament aan Privé!’ (moeder Rachel zit er inmiddels doorheen)

0

René van der Gijp beweert dat het Roxeanne Hazes is die het testament van haar vader heeft gelekt aan weekblad Privé. “Dat is die dochter, dat is die dochter. Maar dat maakt niet uit”, aldus Gijp. Moeder Rachel zit er inmiddels doorheen.

Johan Derksen zegt donderdagavond in Vandaag Inside dat hij het uitlekken van de stukken aan Privé kwalijk vindt. “De werkelijke boef van dit verhaal is natuurlijk degene die de erfenisakte gelekt heeft. Hoe komt die bij Privé?” Volgens René van der Gijp heet de dader Roxeanne. “Dat is die dochter, dat is die dochter. Maar dat maakt niet uit.”


Volgens Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds is dat onzin. “Iedereen denkt: dat heb je van Roxeanne gekregen! Nou, absoluut niet. Sterker nog: er staan documenten in het blad die Roxeanne denk ik nog niet gezien heeft.”

Afgelopen woensdag publiceerde weekblad Privé het testament van dein 2004 overleden Andre Hazes. In het testament valt te lezen dat Rachel Hazes géén erfgenaam is van André als er tijdens zijn overlijden een echtscheidingsprocedure zou lopen.


Santegoeds in De Telegraaf. “Het is echt de intieme laatste wil van André Hazes die je helemaal kan lezen en die inderdaad duidelijk maakt dat hij wilde dat zodra er een echtscheidingsprocedure gestart was, en dat was het geval, dat Rachel niks zou erven. Dat staat hier zwart-op-wit.”

De hoofdredacteur zegt ook: “Ze zit in de rechtszaal de vermoorde onschuld te spelen, maar van 2008 hebben we ook documentatie en brieven van het accountantskantoor PricewaterhouseCoopers waarin dat gewoon wordt gesteld.”

Rachel is geen erfgename, aldus Evert. “Want er was een echtscheidingsprocedure in gang gezet. Dat is ook zo, dat was het geval in 2004 toen André overleed. Pas na de kerst in 2004 is haar verzoek tot echtscheiding ingetrokken, maar toen was André al overleden.”

Hij eindigt met: “Het gaat allemaal om het zinnetje: ‘Als het op het moment van overlijden een echtscheidingsprocedure loopt.’ Ze valt dus buiten de boot. Dat ze daar altijd over gezwegen heeft is op z’n minst opmerkelijk.”

Rachel Hazes zit er inmiddels doorheen. In een bericht op Instagram laat ze afgelopen woensdag weten dat het haar allemaal diep raakt. “Ik word publiekelijk veracht, bespot en ronduit uitgelachen.”Rachel begint haar statement door voorop te stellen dat ze begrijpt dat ze als publiek figuur meer moet dulden dan een ander, maar dat voor haar de maat nu vol is.  Ik ben een ‘oplichter’ of in ieder geval een slechte moeder, die – ten koste van mijn kinderen – een deel van de erfenis heeft opgestreken”, schrijft ze.

Rachel voelt zich ook verdrietig. “En slaap al weken slecht. De suggestie dat André en ik ten tijde van zijn overlijden in een echtscheiding zouden hebben gelegen, raakt mij diep. Ik kan daarnaast met de hand op mijn hart zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om de nalatenschap van André netjes af te wikkelen en dat ik voor mijn kinderen nooit geheimen heb gehad. Dat ik in de visie van sommigen hierin niet ben geslaagd, is iets tussen mij en mijn dochter.”

Ze zegt teleurgesteld te zijn dat weekblad Privé een deel van het testament van André heeft gepubliceerd. ,”Hierdoor is een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid ontstaan. Ik zou graag van de daken willen schreeuwen wat mijn kant van het verhaal is, maar zolang de zaak onder de rechter ligt, kies ik ervoor om verder niet inhoudelijk op de kwestie in te gaan.”

Die rechter doet 23 februari uitspraak in de door Roxeanne aangespannen zaak rond het testament.