Rapper Barbenoirx over mishandeling Temptation Islands Yasmine Pierards: ‘Ik had totaal niet door wat ik aan het doen was’

0

Voormalig ‘Temptation Island’-verleidster Yasmine Pierards (23) werd zwaar mishandeld in haar eigen appartement. De aanvaller van Yasmine Pierards, rapper Barbenoirx reageert nu op mishandeling: “Ik had totaal niet door wat ik aan het doen was” en ook “Iedereen maakt fouten.”

Bloed op de vloer en op de muur van haar appartement, een dik opgezet blauw oog, een gebroken neus en een bebloed, gekneusd gezicht. het was allemaal te zien op de foto’s en video’s die de voormalige ‘Temptation Island’-verleidster na lang aarzelen deelde. “Ik vind dat ik mijn platform moet gebruiken om aandacht te vragen voor misbruik.”


Het gebeurde afgelopen weekend allemaal nadat Yasmine wat mensen bij haar thuis had uitgenodigd voor “een kleine, stomme afterparty”. Maar toen ze rapper Barbenoirx vroeg naar huis te gaan weigerde hij dat. “Hij wilde bij mij blijven slapen”, klinkt het. Rapper Barbenoirxe was in slaap gevallen. “Dus maakte ik hem wakker en vertelde ik hem dat hij moest vertrekken.”

“Hij gedroeg zich verward”, schrijft Yasmine. “In plaats van naar huis te gaan, ging hij naar m’n slaapkamer en deed hij de deur op slot. Ik wilde de politie bellen, maar m’n telefoon lag bij hem in de kamer. Ik werd bang, want hij bevond zich wel in mijn huis.” Na een tijdje opende de man de deur van de slaapkamer, om opnieuw naar de woonkamer te gaan. “Ik begon te roepen dat ik écht wilde dat hij vertrok”, zegt Yasmine. “Toen verloor hij de controle en sloeg hij me verschillende keren in het gezicht. Ik voelde meteen dat m’n neus gebroken was, maar kon niets doen om mezelf te beschermen. Hij bleef maar slaan en schoppen, ook toen ik al op de grond gevallen was. Ik was zo bang, het bloed droop van m’n gezicht.”


Uiteindelijk slaagde ze erin om al kruipend de gang van haar appartementsgebouw te bereiken. Ze smeekte haar gealarmeerde buren om de politie te bellen. “Hij kwam bij me zitten in de gang en vertelde me dat het mijn eigen schuld was”, schrijft ze. “Omdat ik wilde dat hij zou vertrekken.” Toen de politie en ziekenwagen arriveerden, werd de man opgepakt. “Vijf à zes uur later is hij weer vrijgelaten. Ik lag twee dagen in het ziekenhuis. Mijn neus is gebroken, ik heb een hersenschudding en mijn oog is verpest. Ik voel me verschrikkelijk, maar tegelijkertijd heb ik ook veel geluk gehad: het had veel erger kunnen aflopen.”

Al snel deden geruchten de ronde dat het om rapper Barbenoirx zou gaan, een van de leden van de hiphopgroep Soul’Art, die onder contract staat bij het Nederlandse platenlabel Top Notch. Op zijn Instagramaccount  geeft hij nu zijn versie van de feiten. “Ondanks alle heisa op sociale media wil ik even mijn verhaal delen”, begint hij. “Ik was volkomen dronken en was in slaap gevallen, aangezien ik ook enorm moe was. Yasmine begon tegen me te schreeuwen en te trappen, terwijl ik gewoon rustig sliep. Toen ik wakker werd, was ik totaal in shock, dus begon ik terug te slaan. Ik had totaal niet door wat ik aan het doen was en bij wie”, schrijft Barbenoirx. “Daarvoor mijn excuses. Iedereen maakt fouten en deze fout komt voort uit een groot misverstand.”

Als een volger hem vraagt of hij ‘oprecht spijt heeft van zijn daden’, antwoordt de rapper: “Natuurlijk, dit had nooit mogen gebeuren. Het maakt me niet uit of ik hierdoor minder populair ben geworden, ik weet dat ik een enorme fout heb gemaakt. (…) Hoeveel spijt ik heb, kan ik niet beschrijven. Drinken doe ik nooit meer.”