Rachel Hazes vangt bot bij rechtbank: hartsvriendin is haar geen 30.000 schuldig

0

Rachel Hazes, die een kort geding had aangespannen tegen haar voormalige hartvriendin Marieke van Beekom die volgens weduwe Hazes nog meer dan 30.000 euro aan achterstallige huurschuld moest betalen, heeft bij de rechter bot gevangen. Ze krijgt voorlopig helemaal niets.

Rachel en Marieke kwamen bij de kort geding-rechter terecht na een conflict (zie eerder bericht) over de betaling van de huurpenningen van een woning van Rachel en een contante lening van 9.000 euro van Marieke aan Rachel. Rachel kocht in 2016 voor haar een woning in Vinkeveen voor 260.000 euro en en verhuurde die aan haar hartsvriendin, die ook de zakelijke rechterhand van Rachel was.


Volgens Rachel bedroeg de maandhuur van de woning 1.450 euro, maar Marieke schermde met een huurcontract waarin een bedrag van 800 euro stond. Omdat Marieke de woning al bijna vier jaar van Rachel huurde zou haar schuld, het verschil tussen 1450 en 800 euro, opgelopen zijn tot meer dan 30.000 euro. Ook al omdat, volgens rachel, Marieke tussen januari 2017 en februari 2018 helemaal geen huur betaald zou hebben.

De rechter wees de vorderingen van Rachel in het kort geding allemaal af.


Rachels advocaat Slagter laat in een reactie aan Shownieuws weten: “Een kort geding is een snelle, maar tegelijkertijd nogal vluchtige rechtsgang. Dit brengt beperkingen met zich mee zeker bij zaken waarbij sprake is van een gecompliceerde voorgeschiedenis. De voorzieningenrechter achtte deze kort geding procedure te gecompliceerd om een oordeel te geven over de gestelde betalingsachterstanden. Rachel Hazes zal in hoger beroep gaan of een bodemprocedure starten, om in ieder geval op dit punt een heldere uitspraak te verkrijgen.”

Advocaat Bernard Tomlow, die Marieke Van Beek bijstaat in de zaak, was tevreden met de uitspraak, maar zei ook dat er geen winnaars zijn nu de voormalige hartsvriendinnen elkaar voor de rechter bevechten. .