Haar toenmalig advocaat: ‘Rachel Hazes wilde op 9 februari 2017 eind aan haar  leven maken’

0

Rachel Hazes heeft in 2017 wel degelijk gepoogd een eind aan haar leven te maken. Dat zegt advocaat Bernard Tomlov (71). Het is diezelfde Tomlov die drie jaar geleden De Telegraaf en weekblad Privé dwong verhalen over die zelfmoordpoging te rectificeren, maar nu in een zaak waarin hij tegenover weduwe Hazes stond zei: ‘Nadat Hazes op 9 februari 2017 een zelfmoordpoging had gedaan en Van Beek (een vroegere vriendin van Rachel, red) haar gelukkig tijdig vond, is Van Beek Hazes 24/7 gaan bewaken en verzorgen totdat Hazes opgenomen werd in een kliniek’.

April 2017: Op last van Rachel Hazes advocaat Bernard Tomlov worden in De Telegraaf en weekblad Prive verhalen die verschenen op 12 en 15 april over Rachel Hazes die een einde aan haar leven zou hebben willen maken gerectificeerd. Het management van Rachel Hazes noemde de verhalen on waar en afschuwelijk. De Telegraaf en Privé laten in de rechtzettingen weten dat de berichtgeving over Rachel Hazes onjuist is en dat het onwaar is dat Rachel Hazes op 7 april een zelfmoordpoging had ondernomen door het slikken van een overdosis medicijnen.


Maar waar advocaat Bernard Tomlov drie jaar geleden voor de belangen van Rachel opkwam stond hij vorige week tegenover zijn voormalig cliënte en verdedigde hij een van Rachels beste vriendinnen, Marieke van Beek, die door Rachel voor de rechter was gedaagd omdat die meende nog 9000 euro huurpenningen te krijgen van de vrouw met wie ze nu in onmin leeft. En in die zaak tapte mr. Tomlov plotseling uit een ander vaatje en betoogde hij dat Rachel ruim drie jaar geleden een eind aan haar leven had willen maken en dat het Marieke van Beek was die haar leven uiteindelijk redde….

Vandaag schrijft weekblad Privé: ‘In het pleidooi van advocaat Tomlow kwam echter duidelijk naar voren dat Rachel begin 2017 ontspoorde. Privé, citerend uit de pleitnota van Tomlov: ‘Van Beek, die zowel zakelijk als privé het dichtst bij Hazes stond, was in die periode alleen maar bezig om Hazes in de gaten te houden. Van Beek heeft toen het gehuurde appartement provisorisch ingericht. Nadat Hazes op 9 februari 2017 een zelfmoordpoging had gedaan en Van Beek haar gelukkig tijdig vond, is Van Beek Hazes 24/7 gaan bewaken en verzorgen totdat Hazes opgenomen werd in een kliniek. Mevrouw Hazes had zich wat verschrikkelijks aangedaan en het is maar goed dat Marieke haar heeft gevonden. Als ze haar die bewuste dag niet had gevonden, dan had mevrouw Hazes hier niet gezeten. Zo was de feitelijke situatie. Mevrouw Van Beek heeft ervoor gezorgd dat ze hier nu nog is. En als je dan vervolgens achteraf andere verhalen vertelt, dan verdraai je de feiten. In de periode dat Marieke de zorg over Rachel had, was achteraf afgesproken dat ze geen huur hoefde te betalen.’


Bernard Tomlow die eerder de advocaat was van Rachels Melvin Producties en nu Marieke terzijde staat, nam toch al geen blad voor de mond tegen zijn voormalige cliënte. Aan de rechter liet hij weten nog nooit zo veel bijeengeraapte onjuistheden in een dagvaarding aangetroffen te hebben en dan ook nog in een kort geding…

Weekblad Privé vroeg een reactie op de beweringen van mr. Tomlov  aan Rachels huidige advocaat Edwin Lager hoe het kan dat zij een zelfmoordpoging altijd heeft ontkend en wat haar reactie is nu haar ex-advocaat Tomlow dit nu openbaar heeft gemaakt. Daar is tot op heden nog geen natwoord op gekomen zo schrijft het weekblad.

Voel jij je somber, angstig of depressief? Denk je wel eens aan zelfmoord? Heb je hulp nodig? Bel 0900 0113 (website: www.113.nl)