RACHEL HAZES over haar mislukte zelfmoordpoging: ‘Ik denk dat Dré dacht: wegblijven’

0

Rachel Hazes besloot in 2017 een einde aan haar leven te maken. Nu, vijf jaar later, kan ze er voor het eerst over praten. ‘Ik heb het helemaal gepland. Een afscheidsbrief geschreven. Weken van tevoren heb ik een mes gekocht.’ Dat de poging om zichzelf van het leven te beroven mislukte heeft volgens Rachel alles met haar in 2004 overleden man André te maken. ‘Ik denk dat Dré dacht: wegblijven, ik wil jou helemaal nog niet boven hebben!’

‘Bij mij was het alles wel. Het emmertje zat vol,.’ vertelt Rachel Hazes in het komende nummer van Nieuwe Revu over haar mislukte zelfmoordpoging van vijf jaar geleden. ‘Heel veel verdriet. Heel veel onmacht. Heel veel strijd moeten leveren. Onbegrip. En ik had natuurlijk op dat moment een heel moeizame relatie met mijn zoon André. Daar ging ik wel echt kapot aan.’


‘Ik kon niet meer. Ik kon ook van niets meer genieten. Kijk, in principe kan ik heel rustig leven en heel oud worden met de dingetjes die ik heb. Je wordt ouder en je hebt minder nodig, lijkt het wel. Wat ik heb gehad in 2017, noem ik toch een beetje ziek zijn. Na mijn ziekte ben ik heel erg de kleine dingen gaan waarderen: een vogeltje dat fluit, het zonnetje dat schijnt. Natuurlijk, vroeger was het allemaal aanzien met een mooie klok om je pols en een mooie tas. Ik zal je vertellen: het interesseert me helemaal niks meer.’

Rachel plande haar daad tot in de puntjes. ‘Ik heb het helemaal gepland. Een afscheidsbrief geschreven. Weken van tevoren heb ik een mes gekocht.’ Hoe het dan toch kon misgaan? ‘Ik denk dat Dré dacht: wegblijven, ik wil jou helemaal nog niet boven hebben!,’ vertelt ze in het weekblad.


De poging een eind aan haar leven te maken mislukte weliswaar, maar Rachel hield er wel een serieuze wond aan over. ‘Het was echt een serieuze wond, ik heb twee, drie weken met die arm rondgelopen. Toen ben ik pas naar het ziekenhuis gegaan. Dus niemand heeft me gevonden en ik heb niemand wat laten blijken. Ook mijn dochter niet. Ik heb die arm altijd ingepakt, shirt erover en niemand heeft het aan mij gezien. Heel lang daarna pas.’

LEES OOK: KLAAS OTTO (54) ruilt RACHEL HAZES (52) in voor ex Gracia (38) met wie hij nog baby wil….