KLAAS OTTO (54) ruilt RACHEL HAZES (52) in voor ex Gracia (38) met wie hij nog baby wil….

0

Rechts Gracia en Klaas en links is Otto te zien met Rachel (beeld: Instagram).

Gedumpt na twee weken! En dat moet Rachel Hazes pijn doen, want afgelopen vrijdag schreeuwde ze nog van de daken dat zij stapelverliefd was op Klaas Otto, de gevreesde crimineel die leiding gaf aan een motorbende en afgelopen week in hoger beroep terecht stond voor geld- en vermogensdelicten, waaronder afpersing en drugshandel. Het Openbaar Ministerie (OM) eist 2,5 jaar cel. Otto is weer terug bij ex Gracia en Rachel likt haar wonden.


Het is over en uit tussen Klaas Otto en Rachel, slechts twee weken nadat zij hun relatie wereldkundig maakten. De gedumpte weduwe tegen Shownieuws: “Verliefdheid is een heerlijk gevoel. Meestal van korte duur. Daarom is houden van heel iets anders, dat heeft meer tijd nodig. Klaas en ik hebben het echt heel leuk gehad. Helaas hebben externe factoren, met de nadruk op ex, er toch voor gezorgd dat we in goed overleg hebben besloten om als goede vrienden uit elkaar te gaan.”

Dat ‘goede vriendin’ van Rachel Hazes lijkt met een korreltje zout genomen te moeten worden. Vrijdagavond verscheen er een foto van Klaas en Gracia op Instagram. Tot kort geleden was zij zijn ex, maar nu is het weer zijn grote liefde. Zo schrijft Klaas: “In je leven kan je van alles doen. Je kan naar links gaan en je kan naar rechts gaan. “Je kan elk pad bewandelen. (…) Mijn gevoel is voor een vrouw met de naam Gracia.” Het was ook voor Gracia dat Otto recent in het ziekenhuis een vruchtbaarheidstest deed. Toen dat uitlekte moet dat voor Rachel al een teken aan de wand zijn geweest.


Rachel lijkt Otto niet tegen de haren in te willen strijken, want ze koestert slechts goede herinneringen aan Klaas. “De fijne tijd die ik met hem, kinderen en de moeder van zijn kinderen had koester ik. Je moet daar dan verder ook niet te lang bij stil staan. Een nachtje onrustig slapen en weer over gaan tot de orde van de dag. Daar is mijn leven te leuk en mooi voor. Met de lieve en leuke mensen om mij heen waar ik heel veel gezelligheid mee heb. Jammer dat het zo gelopen is. Hij zal altijd bijzonder voor mij zijn en no hard feelings naar hem toe. Ik gun hem al het geluk toe in de toekomst.”

Dat Rachel verliefd was op motorclub No Surrender-oprichter Klaas Otto, die begin deze week nog 2.5 jaar celstraf tegen zich hoorde eisen, stak weduwe Hazes niet onder stoelen of banken. Die verliefdheid voelde wel ‘als verraad aan André’, volgens Rachel. Twee dagen geleden, afgelopen vrijdag, vertelde Rachel aan Andries Jelle de Jong op zijn YouTube-kanaal ‘stapelverliefd’ te zijn op Klaas Otto. Volgens haar was Klaas degene die verkering vroeg. “Hij is een hele leuke man, een hele lieve man. Ik heb het echt getroffen met hem.”

De toen nog op Otto verliefde Rachel Hazes zei ook nu eindelijk tijd voor een liefde te hebben. “André (Hazes, red) heeft natuurlijk best wel een grote zaak nagelaten. (…) En op de één of andere manier – als ik de hele dag met André bezig ben – vind ik het heel moeilijk om een man in mijn leven toe te laten.”

Die man, Klaas Otto, is nu dus weer terug bij ex Gracia. En dat verbaast misdaadverslaggever Gerlof Leistra niets, zo zegt hij in De Limburger: “Het is niet geloofwaardig dat hij nu opeens een brave koorknaap zou zijn geworden. Je kunt niet zomaar je criminele jasje in de kast hangen en inruilen voor dat van een ‘gewone’ bekende Nederlander. Mensen als Otto zijn onverbeterlijk, die denken anders dan jij en ik. Als er iets crimineels voorbijkomt waarmee hij snel geld kan verdienen, dan doet-ie het geheid.”

Otto haalde meermaals de krantenkoppen de afgelopen jaren. Hij werd beschuldigd van zware mishandeling, afpersing en het witwassen van 1,3 miljoen euro. In 2018 werd hij veroordeeld tot zes jaar cel. Hij ging in hoger beroep en in 2020, na drie jaar en vier maanden celstraf, kwam hij weer op vrije voet.Afgelopen maandag eiste het OM in dat hoger beroep een celstraf van 2,5 jaar tegen Otto. Dat was in 2020 ook het vonnis van de rechtbank in de zaak waarin Otto wordt verdacht van ‘leidinggeven aan een criminele organisatie’. Otto zegt zelf dat hij niks afwist van de vermeende misstanden bij de motorclub.