RACHEL HAZES: ‘Dit is het ware verhaal achter André juniors beschuldiging’ (en hij zegt: ‘ONZIN’)

0

In zijn recente documentaire op Videoland vertelt André Hazes waarom hij met zijn moeder Rachel heeft gebroken. Maar moeder Rachel betitelt het verhaal als een grote leugen. Zij vertelt nu haar versie van het verhaal dat moeder en zoon uit elkaar dreef. Volgens zoon André een onzinverhaal.

Volgens André Hazes brak hij met moeder Rachel omdat die zijn spaarrekening zou hebben omgezet naar een en/en-rekening waarbij twee mensen toestemming moeten geven als er geld van die rekening moet worden gehaald. ‘Omdat ze bang was dat haar verslaafde zoon op de stoep zou staan,’ vertelt André in de documentaire.


‘Roxeanne en André junior doen uitspraken die gewoon niet waar zijn,’ zegt Rachel nu in Story. ‘Uit bescherming voor hen houd ik zo lang mogelijk mijn mond. Maar ik kan niet beloven of ik dat nog lang volhoud… Ik krijg van iedereen de zwarte piet toegespeeld. Terwijl beiden niet vertellen hoe het écht gegaan is. Ze laten feiten weg. Ik heb geen moeite met de waarheid – ik heb moeite met leugens!’

‘Ja, het klopt dat ik destijds een en/en-rekening van een mijn spaarrekeningen heb gemaakt. Er waren zoveel rekeningen, van zowel de zaak als privé. Ik heb me nooit met Juniors bankzaken bemoeid. Arjan Israël is na het overlijden van André bewindvoerder geworden van de kinderen. Dat is hij tot hun 25e jaar geweest. Iets waar de kinderen beiden akkoord mee gingen. Niemand kon in die periode zodoende geld van hen lenen. Dan moest er altijd toestemming van Arjan zijn. En ja, het had ook met André’s gebruik te maken. Toen werd er al door veel mensen tegen me gezegd dat André junior op het verkeerde spoor zat, en dat hij rommel gebruikte. Toen heb ik aan bewindvoerder Arjan gevraagd: Ik raak het overzicht kwijt, er zijn zoveel rekeningen, wil jij meekijken? Daarop is die en/en-rekening er gekomen.’


Ik vond dat ik mezelf als moeder moest beschermen. Want wat doe je als je kind om financiële hulp vraagt? Dan geef je die als moeder. Dus in zo’n geval had ik tegen André kunnen zeggen: Arjan kijkt met mij mee. Ik kan niet zomaar een betaling doen. Het was dus uit bescherming. Voor iedereen.’

Wát een onzin, reageert André in zijn docu. “Dat was 2016, het jaar dat mijn zoon geboren werd. Toen was ik nog niet verslaafd. (…) Met andere woorden: in 2016 voelde zij zich bedreigd door mij, waardoor zij zo’n man in dienst moest nemen. Ja, dat vind ik echt f*cking heftig in een rechtszaal. Vooral omdat het niet waar is, snap je?”

Rachel heeft het verbruid bij André. Hij dreigt nu met een rechtszaak. “Ik kan er heel boos om worden. Ik heb een jaar lang geprobeerd het respect te houden, maar het kan niet anders dan verdwijnen. Dit gaat gewoon te ver. Ik wil niet meegenomen worden in leugens om je eigen reet te redden. Dat gaat gewoon te ver.”

Share.