Prominente CDA’er klapt uit de school over zo stoned als een garnaal zijnde prinses Mabel die slaapkamer Mark Rutte wilde binnendringen

0

De prominent CDA’er, Pieter Gerrit Kroeger (64), in 2003 de adviseur van premier Balkenende, onthult in een net verschenen boek van zijn hand dat prinses Mabel, zo stoned als een garnaal, eiste te worden toegelaten tot de slaapkamer van Mark Rutte.

Weekblad Privé schrijft deze week dat de prominent CDA’er Pieter Gerrit Kroeger (64) in zijn net verschenen  boek Tand des tijds, Het CDA in de nieuwe eeuw, verhaalt dat zijn toenmalige baas, premier Balkenende in 2003 met het liefdesleven van prinses Mabel geconfronteerd werd, toen zij een relatie kreeg met prins Johan Friso en het duidelijk werd dat het paar trouwplannen had.


Kroeger in zijn boek: “Intussen kreeg de premier vanuit het Koninklijk Huis geheel onverwacht een kanjer van een probleem in zijn maag gesplist. Niet alleen werd snel bekend dat de verloofde van prins Friso een verstandhouding had gehad met een van de beruchtste criminelen van het land, in de roddelcircuits rond het Plein gingen nog sterkere verhalen rond. Zo had zij nogal hardnekkige pogingen gedaan de voorzitter van de jovd in te palmen, die nu Balkenende staatssecretaris van Sociale Zaken was. Zijn collega-bestuurders van de liberale jongeren waren destijds dermate onthutst geweest over het stalkingsgedrag daarbij dat zij hun voorzitter en vriend in bescherming gingen nemen. ‘Ze verscheen met de bolide en de chauffeur van die Klaas Bruinsma onaangekondigd bij ons congres en eiste op hoge toon dat zij in het hotel naar de kamer van Mark Rutte werd gebracht. Wij zijn daar letterlijk voor gaan liegen, want ze was stoned als een garnaal en volstrekt onhandelbaar.’

Een opmerkelijke anekdote die volgens CDA’er Kroeger nog altijd voor onrust zorgt binnen de VVD. “De jonge liberalen van toen zijn hiermee tot de dag van vandaag tamelijk verlegen mee. In de kring van liberale bewindsheden en bestuurders werd Balkenende dan ook met veel empathie en sterktewensen benaderd bij het zoeken van een doordachte koers in deze netelige kwestie.”


het hele verhaal leest u in het nieuwe nummer van weekblad Privé.