BINNENKIJKEN – Prinses MABEL gooit watervilla die zij kocht voor 1.6 miljoen plat om droomhuis te bouwen

0
Prinses Mabel gaat het huis dat voor 1.660.000 miljoen euro kocht in Breukelerveen plat gooien om op het stuk grond aan de Loosdrechtse plassen een nieuw droomhuis te laten bouwen. Het zal in ieder geval een villa worden die niet zal misstaan tussen de optrekjes van haar puissant rijke buren.

Wat haar vermogen betreft verkeert Mabel in haar in 2018 gekochte huis in Breukelerveen in eigen kring, want de dunne strook land, die midden tussen de plassen doorloopt, waar haar huis staat is een vakantiereservaat voor de rijken. Een van haar buren is de bijna-miljardair Pieter Heerema, maar ook oud-minister Onno Ruding heeft er een optrekje, evenals zakenman en multimiljonair Jan Aalberts, Erik Korthals Altes, directeur van de Heineken Brouwerijen. Ook de exorbitant rijke familie Fentener van Vlissingen heeft er drie zomerhuizen.


Maar voorlopig zal Mabel van Oranje nog niet in Breukeleveen slapen. Niet alleen omdat zij met haar twee dochters Londen als uitvalbasis heeft waar het gezin een huis heeft aan de oever van de rivier de Theems in de chique wijk Hammersmith, maar ook omdat de watervilla met zeven slaapkamers die zij kocht voor 1.660.000 euro cash tegen de grond gaat. De vergunning, onder nummer wn2020-001334, van de gemeente Wijderveen waaronder Breukeleveen valt om op deze plek een nieuwe villa te bouwen, werd op 26 mei verleend. Tot de bouw begin houdt zus Nicole de wacht in de villa.

De nieuwe villa die Mabel in gedachten heeft wordt compleet onderkelderd. Alleen al die kelder, zo blijkt uit de bij de gemeente ingediende plannen, heeft een oppervlakte van maar liefst 230 m2. De totale villa zal een oppervlakte krijgen van 600 m2. Het zal in ieder geval een villa worden die niet zal misstaan tussen de optrekjes van haar rijke buren.


De villa die nu tegen de grond gaat werd twee jaar geleden door Mabel gekocht en heeft een woonoppervlakte van 245 vierkante meter en telt in totaal zeven kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers.

De prinses kocht de watervilla die Mabel van een bekende orthodontist en vriend van de familie. Achter het huis ligt een privéhaventje. De villa ligt ook vlakbij de woning van haar moeder Flos die op tien autominuten van Breukeleveen woont. Maar de villa ligt ook dichtbij de plek waar, toen Mabel Wisse Smit negen was, haar vader Henk Los in 1978 overleed tijdens een schaatstocht. Zijn buurman reed in een wak en toen haar vader hem wilde redden, viel hij erin en verdronk. Haar moeder hertrouwde met de bankier Peter Wisse Smit en Mabel nam later diens achternaam aan.

De 1.660.000 euro waar Mabel haar watervilla werd contant betaald met het geld dat Mabel cashte bij de beursgang van financiële dienstverstrekker Adyen, waar wijlen haar man Friso een belang in had genomen. Die beursgang, ook twee jaar geleden, maakte prinses Mabel in één klap puissant rijk geworden. Een aandeel Adyen ging voor €240 naar de beurs gegaan. Prinses Mabel bezat voor de beursgang meer dan een half miljoen aandelen waarvan ze 1/3 heeft verkocht. Dus ontving de prinses meer dan €40 miljoen euro.

Het heeft er alle schijn van dat Mabel het nieuw gebouwde huis slechts als vakantiewoning zal gebruiken omdat zij en de kinderen, van wie Engels toch de moedertaal is, nog altijd prima thuis voelen in Londen. Als het huis klaar is zal het dan toch niet onbewoond blijven, omdat wordt gefluisterd dat zus Nicole haar taak als oppasser, die zij nu ook al heeft, zal voortzetten. De rijkenenclave in Breukeleveen mag dan goed dag en nacht goed beveiligd worden een huis maandenlang leeg zal staan is natuurlijk op termijn vragen om moeilijkheden.

LEES OOK: PRINSES MABEL MILJARDAIR (dankzij Friso nu rijker dan alle prinsessen en bijna alle Europese vorsten)