‘Drank, sigaretten en jongens’ – Prins Constantijn en Laurentien woest op Weekend over foto’s dochter Eloise

0

Prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien zijn woest op weekblad Weekend dat vandaag foto’s publiceert van hun rokende dochter Eloise, die haar eerste jaar als studente aan de Amsterdamse hotelschool, volgens het weekblad, begon met drank, sigaretten en jongens. “Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden.”

Weekend spotte de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien in Amsterdam waar ze zich vermaakte met ‘drank, sigaretten en jongens’. Eloise, net 18 jaar, startte vorige week met haar opleiding aan de Amsterdamse Hotelschool.


Weekend schrijft: De oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien is volwassen
geworden, ze dompelt zich nu onder in haar nieuwe leven als eerstejaarsstudent aan de Amsterdamse  Hotelschool. Daarbij ontbreken ook bij deze beginnende studente drank, sigaretten én  jongens niet. Onze fotograaf spotte gravin Eloise – Elo voor intimi – in de hoofdstad, breeduit lachend aan het geinen met haar
vrienden. Terwijl haar vrienden wijn haalden bij de Supermarkt, wachtte Eloise buiten en stak ontspannen
een sigaretje op.

Prinses Laurentien en prins Constantijn, zo hebben ze laten weten, zijn not amused. Zeker niet over de foto van hun rokende dochter op de voorkant van het weekblad.


“Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden.”

“De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan”, vervolgen Laurentien en Constantijn. “Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”

Eloise geniet niet de bescherming van de mediacode omdat zij geen onderdeel uit van het Koninklijk Huis is. die bescherming geldt slechts voor het gezin van koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. Of Constantijn en Laurentien (juridische) stappen ondernemen tegen het weekblad is niet duidelijk

Eerder deze zomer meldde Eloise al dat ze naar de hotelschool zou gaan maar niet voordat ze met haar ouders en broer en zus op vakantie was gegaan naar Sicilië.

Gravin Eloise timmert flink aan de weg als influencer op Instagram en Tiktok. Ze laat op de social media o.a. haar outfits zien, maar ook bijvoorbeeld de ketting van Tiffany & Cor van rond de 1000 euro die ze had kregen van haar oom voor de doop. Of ze voor het showen van de kleding die ze laat zien betaalt krijgt is onduidelijk.
Feit is dat Eloise, die nu naar de Hotelschool in Amsterdam gaat, haar eigen boontjes moet doppen. Eloise mag dan een Oranje zijn ze zal zelf haar geld moeten verdienen. Onbemiddeld is Eloise op haar 18de niet. Zo vertelde royalty-expert Marc van Der Linden dat ze voor die 18de verjaardag van oma Beatrix ‘een bedrag met zes nullen kreeg’.
Opvallend is hoe vrij Eloise op Instagram en TikTok is. Zo vroeg iemand de gravin of ze liever een frikandel of een kroket eet en wat haar favoriete hobby’s zijn. Maar ook over haar liefdesleven is ze open. Op de vraag ‘Heb je ooit een vriend gehad?” ‘antwoordde Eloise met Yes. ’ Of ze nu een vriend heeft? Haar antwoord: ‘Single and ready to mingle’, schrijft Eloise. Op wat voor type man de dochter van prinses Laurentien en prins Constantijn valt. “Innerlijk is heel belangrijk”, schrijft ze terug. Maar uiteraard is uiterlijk voor Eloise ook niet helemaal onbelangrijk. ‘En pluspunten voor bruin en krullend haar.’

Betaalde post? eloisevanoranje
hoe gaat het ermee? ❤️
ik heb hier een ontzettend leuke @mettexrobin ketting aanGravin Eloise mag dan op Instagram en Tiktok van haar hart geen moordkuil maken als het nodig is bijt ze ook van zich af. Nadat ze recent liet weten dat ze geslaagd was voor haar eindexamen vwo werd door sommige van haar volgers gesuggereerd dat ze als Oranje haar diploma gewoon cadeau heeft gekregen en er niks voor heeft hoeven doen. ‘Let op uw woorden alstublieft’, schreef de dochter van Constantijn in haar Instagram Stories.

Bij een ander commentaar over dat “het niemand interesseert dat ze haar diploma heeft gehaald” schreef t Eloise: ‘U heeft het over een zeventienjarig meisje. Denk even na voordat u dit soort woorden plaatst.’

De oudste dochter van Constantijn en Laurentien haalde haar diploma op het Maerlant Lyceum in Den Haag. Het oudste kleinkind van prinses Beatrix ging naar dezelfde middelbare school als premier Mark Rutte. Eloise koos dus voor een andere, Haagse, middelbare school dan haar jongere nichtje Amalia. Zij besloot om haar middelbareschooldiploma te behalen op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

LEES OOK: ROKEND OP DE FOTO – Wereldpers: Is Máxima’s tweede dochter ALEXIA (15) de rebelse prinses van haar generatie?