Peter R. de Vries over crime-boek Heineken-ontvoerder Jan Boellaard: ‘Uitmuntend!’

0

In het vandaag verschenen boek Wij Willen Gangster Worden onthult Heinekenontvoerder Jan Boellaard de details van een reeks extreem goed voorbereide bankovervallen, waarvoor Frans Meijer, Cor van Hout en hij nooit zijn veroordeeld. Peter R. de Vries, die zelf een bestseller schreef over de Heineken-ontvoering,  is laaiend enthousiast. “Het is meer dan een goed boek. Ik denk dat ik het boek het predicaat uitmuntend kan meegeven.”

Met de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983 schreven Jan Boellaard, Cor van Hout en Frans Meijer en Willem Holleeder misdaadgeschiedenis. Nu heeft George Boellaard, de broer van Heineken-ontvoerder Jan Boellaard, een boek geschreven over de jonge jaren van de Heineken-ontvoerders.


Nadat Jan Boellaard in 1994 na een wilde achtervolging een douanier had doodgeschoten, schreef hij in de gevangenis aan zijn memoires. Zes jaar lang werkt George Boellaard, historicus en restaurateur van schilderijen en broer van Jan, de aantekeningen uit tot een serie boeken. Het vandaag verschenen eerste deel, over de jaren 1966 tot 1977, geeft inzicht in de criminele ontwikkeling van de Heinekenontvoerders.