Paul de Leeuw en Astrid Joosten van het scherm als presentatoren van Op1

0

(Beeld: Annemieke van der Togt)

Na de niet misselijke kritiek zijn Paul de Leeuw en Astrid Joosten 11 juni voor het laats als presentatoren van Op1. BNNVARA stopt na 11 juni ook met haar bijdrage aan het programma Op1 op de vrijdagavond.


De Leeuw (59) en Joosten (63) wilden de kijker op vrijdagavond het ‘weekendgevoel’ meegeven, maar kregen veel kritiek omdat de vrijdagse uitzendingen die te weinig diepgang zouden hebben. In januari maakte Paul de Leeuw zijn excuses, nadat hij volgens kijkers een ongepaste opmerking over Aziaten had gemaakt.

Volgens Paul was hij juist gevraagd voor de vrijdag om de week positief af te ronden: “De ondertitel heet bij ons ook ‘Up1’, waar dus op een iets vrolijker manier het weekend wordt ingegaan. Ik denk dat daar het misverstand ontstaat dat het veel meer de diepte in moet. Dat is onze opdracht niet.”


De Leeuw snapte de kritiek maar ten dele zei hij eind maart: “Ik heb het gevoel dat mensen denken ‘hij is niet geschikt want hij kan toch geen diepte-interview met politici doen’. Maar die zitten er amper in! En als ze erin zitten, worden die meer gedaan door Astrid omdat ik dondersgoed besef dat ik beter ben in de menselijke gesprekken met artiesten dan in het zware politieke werk.”

BNNVARA laat weten dat Paul en Astrid goed werk hebben geleverd: “Met Astrid en Paul hebben we een luchtiger toon aangebracht in het programma om onze kijkers met een vrijdagavondgevoel het weekend in te laten gaan. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Maar we zien ook dat deze invulling minder past in de formule van Op1. Het naderende einde van het tv-seizoen is voor BNNVARA een logisch moment om een stap terug te doen en ruimte te bieden aan een andere omroep.” BNNVARA blijft verantwoordelijk voor de invulling van de maandagavond van Op1.

Door wie Paul en Astrid vervangen gaan worden is niet bekend.