PATRICIA PAAY en 50 jaar mannen: verkracht, geslagen en bedrogen

0

Als Patricia Paay op haar praatstoel zit dan hoor je nog eens wat…. Zeker als het onderwerp mannen is. Zo werd Paay, nog maagd, op haar zeventiende, werd ze in haar eerste huwelijk mishandeld en door echtgenote nummer 3, Adam Curry bedrogen. En dan waren er natuurlijk ook nog de plasseksfilmpjes.

 


Van verkrachting op haar 17de tot uitgelekte plasseksfilmpjes op haar 67ste. In vijftig jaar met de mannen heeft Patricia Paay het nodige meegemaakt. En dat begon al op jeugdige leeftijd met een verkrachting door een Mexicaanse gitarist. “Hij sleurde mij, toen nog maagd, naar binnen en trok mijn witte zijden jurkje naar beneden waardoor ik niet meer kon bewegen… Ik heb het uiteindelijk zonder professionele hulp van buitenaf verwerkt. () “Ik denk dat ik heel snel bij iemand wilde horen, en safe wilde zijn. Iemand die me beschermde.”

Die beschermer werd Gerard Visser, Paay’s eerste echtgenoot. En dat bleek geen goede keuze. 


“Hij sloeg me door het huis en ging de laatste vier jaar van ons huwelijk van acht jaar volledig zijn eigen gang. Uiteindelijk probeerde hij me te wurgen. Toen heeft mijn moeder hem een enorme knal gegeven. Daarna heb ik hem nooit meer gezien.”

Echtgenoot nummer 3, Adam Curry, sloeg niet, maar had ook zo zijn onaangename kantjes. 

“Toen hij rijk werd, werd hij stukken minder aardig. Maar toen hij al zijn geld weer was kwijtgeraakt keerde de lieve Adam van weleer weer terug.”

Patricia Paay, afgelopen februari voor de vierde getrouwd, nu met de 35 jaar jongere Robbert Hinfelaar, blikte bij RTL 4 in Linda’s Zomerweek, ook nog maar eens terug op de plasseksaffaire.

“Ik hoorde het via mijn management en kon het eerst niet geloven. Ik heb dat filmpje twee jaar geleden in een balorige bui met een ex-vriendje gemaakt, omdat ik nu eenmaal een type ben dat van uitdagingen houdt. Ik ben gek op dingen uitproberen en wil graag alles eten, proeven en ruiken… Tsja, dus dit ook.”En dan waren er ook vrouwen die haar een hart onder de  riem staken.

“Die spraken opbeurende woorden zoals ‘je bent een topwijf’ en ‘gewoon schijt hebben aan alles wat de buitenwereld over je zegt’. Dat heeft me erg geholpen. Ik dacht uiteindelijk, toen mijn huis was veranderd in een bloemenzee: ‘Patries, meid, je moet gewoon weer verder met je leven’. En dat heb ik dus gedaan. Het gevoel van schaamte begint nu wat te slijten. Maar de gedachte aan wat ik heb meegemaakt is een constante. En dat zal de rest van mijn leven zo blijven. Het blijft moeilijk om mensen in de ogen te moeten kijken en je naam te horen fluisteren. Je weet nooit of ze aan dat filmpje denken of het erover hebben.”

Een paar zaken kwamen niet aan de orde in het interview. Zo vertelde Paay niets over rechtszaken tegen GeenStijl, Dumpert en andere sites die de seksbeelden online zetten. Of haar huis in Lijnden nu eindelijk echt verkocht kwam ook niet aan de orde. Op Funda staat het pand nu al maanden als ‘onder voorbehoud verkocht’.