PANIEK OP PALEIS – Koning Willem-Alexander en Máxima diep door het stof in videoboodschap

0


Paniek op Huis ten Bosch! Koning Willem-Alexander in een videoboodschap samen met koningin Máxima zijn spijt betuigd over hun vakantie naar Griekenland. “Met spijt in mijn hart richt ik mij tot u”, zo begint koning Willem-Alexander zijn toespraak. “Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.” De koning noemt het ook “heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving.”

Het gezin is teruggekeerd omdat ze zich beseften dat ze niet hadden moeten gaan. “We blijven ons samen met u inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen. We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar”, aldus de koning.


De videoboodschap is vanmorgen opgenomen op Paleis Huis ten Bosch. De koning zegt dat het gezin vanaf het begin van de coronacrisis hun best heeft gedaan om binnen de grenzen van het coronabeleid, ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt. “Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon en digitaal. Met u en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.”

al een dag na hun vertrek naar de Griekse zon keerde Willem-Alexander, Maxima en prinses Ariane terug naar Nederland per KLM-lijnvlucht. Hun andere dochters, de prinsessen Amalia en Alexia, volgden gisteravond. Daardoor ontstond weer commotie, omdat de Rijksvoorlichtingsdienst en premier Rutte niet verteld hadden dat de prinsessen waren achtergebleven. In zijn videoboodschap aan Nederland verschafte de koning geen duidelijkheid waarom zijn twee oudste dochters pas gisterenavond terugkeerden.


LEES OOK: ‘Rutte wilde de ZONNEKONING nog stoppen op startbaan’