Paardenmeisje Anita uit ‘Ik Vertrek’ getroffen door coronacrisis: “Mijn dieren verkopen valt me zwaar”

0

In 2008 deed Anita Teunissen mee aan Ik Vertrek en begon een paarden western ranch op het Zweedse platteland: Sun Dance Ranch. Twaalf jaar genoot ze van het leven op het Zweedse platteland haar tientallen paarden en de stroom toeristen die haar ranch bezocht. En toen was daar corona en staat nu alles wat zij had opgebouwd, op losse schroeven.

Anita doet haar trieste verhaal in Libelle: “Toen het coronavirus uitbrak in Europa wist ik eigenlijk al meteen dat het gedaan was. Ik zou mijn ranch niet meer kunnen runnen zoals ik dat gewend was. Dat was heel moeilijk en heeft me veel tranen bezorgd.”


“Voor mij was het zo snel duidelijk omdat twee derde van mijn jaarinkomen komt uit het toerisme in de zomermaanden. Van het geld dat in juli en augustus binnenkomt, teer ik de volgende 10 maanden. Maar nu kwamen er helemaal geen boekingen binnen en werden veel bestaande boekingen geannuleerd. En nog steeds zijn mensen huiverig om op vakantie te gaan. Velen zijn bang voor wat ze aantreffen in Zweden. Maar echt, het gaat hier goed! Er zijn maatregelen, relatief weinig besmettingen en hier op de ranch zit je in de middle of nowhere. Als vakantieganger hoef je je hier geen zorgen te maken.”