Oud boegbeeld Jack Spijkerman woest op VARA-directie: ‘Zak in de stront’

0

(Beeld: BNN/VARA Credits: Ronald Brokke)

Met een ‘zak in de stront’ heeft Jack Spijkerman (72) de directie van zijn oud-werkgever BNNVARA laten weten wat hij van ze denkt. Aanleiding tot de uithaal van het voormalig VARA-boegbeeld is een appje van de BNNVARA-directie nadat Spijkerman zijn mening liet horen over ‘Spaanders’, het satirische programma dat geïnspireerd is op Jacks voormalige successhow.


Jack Spijkerman zou zaterdag te gast zijn in Spaanders, maar dat gaat niet door na het appje van de VARA-directie. Spijkerman over de inhoud van het bericht dat hem zo kwaad maakte: “Met een verwijzing naar dat interview van jou (eerder interview met Wilfred Genee, red). En daaronder een nogal hatelijk: ‘En bedankt…’

ëen appje dat Spijkerman in het verkeerde keelgat schoot. “Toen heb ik gezegd: vriend, ik heb goede radioprogramma’s gemaakt bij de VARA, ik heb een top Tv-programma gemaakt bij de VARA, ik heb daar 23 jaar gewerkt. Dan ga jij me zoiets sturen… ‘Zak in de stront’ heb ik letterlijk gezegd. Toen heb ik afgezegd, want ik wil daar niets mee te maken hebben.” Jack ziet niet in wat hij fout zou hebben gedaan. “Ik dacht: kom zeg… mag ik mijn mening niet geven.”


Het gewraakte appje van de VARA kwam nadat Spijkerman na de eerste uitzending van Spaanders zei dat Spaanders-host Patrick Lodiers steken heeft laten vallen. “Ik snapte niet dat je begint met gasten van de week en dan Henk Grol en die boerin (Caroline van der Plas, red.) uitnodigt. Dan denk ik: jongens, die waren van de week helemaal niet in het nieuws! Dat vind ik dan jammer.”

Jack vindt Spaanders ook afgezaagd. “En dat die dan ook nog een spelletje moeten doen… Dan maak je het niet meteen smeuïg, zal ik maar zeggen. Ik zou wat flitsender beginnen, maar niet met die boerin en Henk Grol, die al helemaal niet in het nieuws was.”

En dan vond Jack ook dat die eerste uitzending maar moeilijk op gang kwam. “Dat is een understatement. De typetjes zijn goed, ook daar moet misschien nog wel wat snedigheid in komen. Het zijn dezelfde mensen als waar wij mee werkten.”

Jack besloot zijn kritiek met dat ook de vorm tegen vile.  “Zet nooit je typetjes middenin het publiek, waardoor mensen tegen hun rug aan kijken. Dat ziet er niet uit. Maar goed: geef het een paar weken en dan gaan we kijken.”

Viola Holt weet na studie van anderhalf jaar het nu heel zeker: ‘Coronavaccin bevat nanobots’