Opnieuw beschuldiging seksuele intimidatie tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV)

0

Opnieuw is  Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Een voormalig fractiemedewerkster van zijn partij zegt dat ze met Graus mee moest op werkbezoeken en tijdens etentjes, en dat Graus haar alcohol liet drinken terwijl ze dat niet gewend was. Ook zou de jonge vrouw gedwongen zijn tot ‘heel veel ernstige dingen’. Toen ze hem afwees, zou Graus haar zijn gaan stalken.

De vrouw stapte in februari, zo schijft NRC, overstuur naar toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib en een vertrouwenspersoon. Arib adviseerde de jonge vrouw aangifte te doen bij de politie, maar dat ze zelf weinig voor haar kon betekenen omdat de Tweede Kamer niet de werkgever is van Graus.


Wel werd – buiten de protocollen om – het Kamerlid door Arib tijdelijk de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegd. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de klachtenafhandeling en hulp aan seksueel geïntimideerde fractie- en Kamermedewerkers tekortschiet, schrijft de krant.

PVV-Kamerlid Dion Graus is overigens nooit formeel de toegang tot het Tweede Kamergebouw ontzegd zegt huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp in reactie op berichtgeving in NRC.


Graus zelf ontkent de beschuldigingen van de vrouw. Hij meent dat er sprake is van een complot van een deel van de PVV-fractie tegen hem. Graus kwam eerder vaker in opspraak. Ook zijn ex-vrouw – ook  werkzaam voor de PVV-fractie – beschuldigt de PVV’er van psychisch misbruik en gedwongen seks met de beveiligers van Graus. De Rijksrecherche onderzoekt die zaak.

LEES OOK: Ex-Vrouw Dion Graus levert bewijs dat zij van PVV-kamerlid werd gedwongen tot seks met zijn beveiligers