Johhny de Mol getroffen door coronavirus – Opname van telefoongesprek met ex Shima Kaes duikt online op

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Wie probeert Johnny de Mol een hak te zetten? Via een anoniem account op You Tube is een korte audio-opname van een telefoongesprek tussen Johnny de Mol en zijn ex-vriendin Shima Kaes opgedoken waarin De Mol bevestigt dat hij zijn toenmalige liefde Shima geslagen heeft. Kaes’ juridisch adviseur Karim Aachboun heeft inmiddels gezegd dat het gewraakte fragment van tien seconden authentiek is. De Mol zelf is inmiddels getroffen door het coronavirus. 

Diezelfde Aachboun deed vorige week namens gaar cliënt Shima Kaes aangifte tegen De Mol van zware mishandeling en poging tot doodslag. Het tien seconden durende fragment komt uit de tape die Aachboun aandroeg als een van de bewijsstukken.


“Ik ben heel hardhandig geweest met je en fucking terecht,” zegt De Mol in het fragment. Kaes antwoordt: “Je hebt mijn mond vastgehouden, je hebt me de kamer gewoon niet uit laten gaan en je hebt me gewoon helemaal door elkaar geschud en ik heb gewoon een blauw oog gehad.” Daarop reageert De Mol: “Precies.”

Johnny de Mol en de Perzisch-Siciliaanse Kaes kregen in 2014 een relatie. In april 2015 verloofden ze zich, maar een maand later gingen ze uit elkaar.


De aangifte van Kaes gaat over drie vermeende incidenten uit 2015 – in het Mexicaanse Tulum, in Amsterdam en op Ibiza – waarbij Johnny de Mol haar onder meer zou hebben geslagen, geschopt en gepoogd te wurgen. Naast de tape voegde Aachboun bij de aangifte ook foto’s waarop de verwondingen van Kaes te zien zijn, evenals een document waarin een huisarts spreekt van ‘fysiek geweld’.

Johnny de Mol bevestigde eerder dat hij inderdaad een explosieve relatie heeft gehad met Shima Kaes, maar van zware mishandeling of een poging tot doodslag is volgens hem geen sprake geweest.

Shima Kaes’ juridisch adviseur zegt op de site van de Vlaamse krant het Laatste Nieuws over het lekken van de tape: “Mijn cliënte betreurt het feit dat haar privacy en die van haar ex-verloofde Johnny de Mol wederom niet worden gerespecteerd. Eerder bleek al, volgens BNR Nieuwsradio, dat RTL Boulevard en Shownieuws de geluidsopname van journalist/schrijver Mark Koster hebben ontvangen, die recentelijk een boek over de familie De Mol heeft geschreven. Cliënte vermoedt dat Koster deze geluidsopname van haar voormalige advocaat Mark Teurlings heeft ontvangen, nadat via een getuigenverklaring is komen vast te staan dat Teurlings (zonder toestemming van cliënte) informatie aan Koster heeft gelekt.”

Hij vervolgt: “Met betrekking tot uw vraag of de inhoud van het via YouTube gelekte geluidsfragment op echtheid berust, kan ik bevestigen dat de inhoud daarvan in ieder geval klopt en een van de bewijzen is voor de aangifte van cliënte tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol.”

Johnny de Mols advocaat mr. Peter Plasman zei eerder al dat Johnny de Mol de aantijgingen van zware mishandeling en poging tot doodslag met klem ontkent. “Ridicuul om hier na zes jaar nog mee te komen aanzetten. Deze aangifte past bij een eerdere brief namens Kaes aan De Mol, waarin een schikking, lees betaling, wordt voorgesteld om details uit hun relatie geheim te houden”, aldus Plasman tegen De Telegraaf. De brief was voor de familie De Mol onlangs reden aangifte te doen wegens afdreiging. De familie voelt zich door Kaes gechanteerd. “In zo’n geval doen wij altijd aangifte”, aldus vorige maand Johnny’s vader John de Mol tegenover deze krant.Hoe serieus de aangifte van Aachboun moet worden genomen is de vraag. De juridisch adviseur van het model is niet onomstreden. Zo zei Peter R. de Vries over hem: “Het is inderdaad een soap, maar ik moet je zeggen: ik volg deze meneer Aachbaum die de adviseur is van het vermeende slachtoffer al een paar jaar en ik moet jullie op persoonlijke titel maar even zeggen dat ik nog nooit zo’n querulant, intrigant en lachwekkend figuur heb gezien.”

Vanmorgen werd bekend dat Johnny de Mol is getroffen door het coronavirus en kan daarom morgen niet live op televisie optreden als verteller van het kerstverhaal. Hij wordt vervangen door Joris Linssen. “Helaas zorgt deze coronatijd ervoor dat we soms met onverwachte ontwikkelingen worden geconfronteerd”, reageert die bij NU.nl. “Nu Johnny de Mol geveld is door corona vertel ik u mijn alternatieve versie van het kerstverhaal, dat misschien wel actueler is dan ooit.”

Het eerstvolgende tv-optreden van Johnny is op oudejaarsavond. Hij is dan te gast in de al opgenomen oudejaarsspecial van Ik Hou Van Holland.

Share.