Openbare verkoop vakantiepark dreigt: Massa is Kassa-ster Peter Gillis kan lening van 6 miljoen niet terugbetalen

0

Zelf zegt Massa is Kassa-ster Peter Gillis dat hij zeker goed is voor 85 miljoen euro, maar een lening van 6 miljoen euro terugbetalen lukte hem niet. Dat maakt dat de geldlener nu zijn vakantiepark Marina Beach openbaar mag verkopen.

Gillis leende vorig jaar, tegen een rente van maar liefst 11 procent, 6 miljoen euro. Niet bij een bank, maar bij Snelgeld.nu. Afgelopen vrijdag had Gillis het miljoenenbedrag terug moeten betalen, maar hij bleef in gebreke. Vastgoedfinancier Bert van Maanen van Snelgeld.nu bevestigt aan zakenblad Quote dat Gillis de aflossing van zijn miljoenenlening gemist. Aan de laatste rentetermijn is door Gillis wel keurig voldaan.


Gillis lijkt te wachten dat de koper van zijn Marina Beach bij Terneuzen de koopprijs van 60 miljoen overmaakt. Maar volgens geruchten in makelaarsland zou die koper,  oud-makelaar Piet van Alten, een fantast zonder geld zijn.

Quotenet schrijft dat een jaar geleden Gillis en Van Alten, die laatste heeft zelf een huisje op Marina Beach, aan bij Snelgeld.nu van Van Maanen en zijn broer met de vraag of ze even €6 miljoen konden lenen. De geleende  miljoenen zouden worden terugbetaald uit de verkoopsom van Marina Beach.


Van Maanen en zijn broer gingen akkoord. Ter zekerheid werd wel hypotheek gevestigd op het Zeeuwse vakantiepark. Zoals Van Maanen het eerder tegen Quote zei: ‘Wij financieren op het vastgoed en nooit op de persoon.’

Nu de deadline voor de aflossing is verstreken, is de vraag: gaat Gillis zijn Zeeuwse park nu echt kwijtraken? Bij wanbetaling kan een gang naar de rechter volgen, die het park in de veiling kan doen.