OP1-presentatrice Natasja Gibbs: ‘Ik wil niets meer met mijn vader te maken hebben’

0

Natasja Gibbs (Beeld: NPO/Op1)

Natasja Gibbs, die deze zomer samen met Erik Dijkstra zes keer Op1 op de maandagvond presenteert, wil niets meer haar vader te maken.  “Ik weet niet of het een psychische aandoening was of dat er ineens iets bij hem knapte, maar hij begon rare trekken te vertonen en mijn moeder en ons te mishandelen.”


In een interview met de Amsterdamse krant Het Parool vertelt Natasja Gibbs (42) dat ze een ontzettend hechte band maar haar moeder heeft, maar met haar vader wil Natasja niets meer te maken hebben. en dat terwijl dat in haar vroege jeugd toch anders was. Gibbs: “Nou, mijn vader was best een leuke vent, hoor, vroeger. Ik heb goede herinneringen aan toen ik heel klein was. Mijn vader leerde me fietsen, nam me mee naar voetballen, ik was echt zijn oogappeltje. Als kind is je vader natuurlijk een held, totdat er scheurtjes in het heldendom komen.”

Wat de aanleiding was tot de ‘scheurtjes’ die ten oorsprong lagen aan het veranderde gedrag van haar vader weet Natasja nog altijd niet vertelt ze in het vraaggesprek. “Ik weet niet of het een psychische aandoening was of dat er ineens iets bij hem knapte, maar hij begon rare trekken te vertonen en mijn moeder en ons te mishandelen. Vroeger had ik wel angst, en ik ben boos geweest, vol walging, maar nu ik ouder ben, voel ik meer een vorm van medelijden: je zal maar je gezin kwijt zijn en niemand wil meer met je omgaan. Ik vind dat wel treurig, maar ik wil niets meer met hem te maken hebben.”