Op weg naar Invictus Games in Den Haag: Prins Harry en Meghan dronken thee bij Queen Elizabeth in Windsor

0

Prins Harry en echtgenote Meghan hebben donderdag een bezoek gebracht aan Harry’s oma, koningin Elizabeth, op Windsor Castle. Het stel, dat in de Verenigde Staten woont, komt vrijdag in Nederland aan voor de Invictus Games, maar maakte onderweg een stop in Engeland. De Sussexes hebben hun kinderen Archie en Lilibet thuisgelaten. De koningin heeft haar nu 10 maanden oude achterkleindochter, genoemd naar haar eigen koosnaampje, nog niet in levende lijve gezien.

Nog geen maand geleden kwam prins Harry niet naar de herdenkingsdienst van zijn opa Philip omdat hij het idee heeft dat zijn gezin gevaar loopt in Engeland. Maar gisteren hadden Harry en Meghan een ontmoeting met Elizabeth en prins Charles, de vader van Harry. op Windsor Castle.


Van vandaag, vrijdag, tot en met volgende week zaterdag is Harry in Nederland voor de Invictus Games, een door hem geïnitieerd sportevenement voor mentaal en fysiek gewonde militairen. Meghan gaat naar verluidt eerder terug naar Amerika.

De 37-jarige Harry en de 40-jarige Meghan waren niet meer samen in het Verenigd Koninkrijk geweest sinds ze 2,5 jaar geleden afstand hadden genomen van de Britse koninklijke familie en zich in Noord-Amerika hadden gevestigd.


Eind maart waren Harry en Meghan nog afwezig bij een ceremonie ter ere van zijn overleden grootvader, prins Philip. Een woordvoerder van het paar zei toen dat Harry en Meghan hoopten om spoedig een bezoek te brengen aan de koningin. In juni starten de festiviteiten naar aanleiding van haar 70-jarig troonjubileum.