Op weg naar het einde? Gordon in tranen over zijn zwaar verliesgevende horecazaken

0

Gordon kan het niet meer aan zien. Zijn Amsterdamse horecazaken zijn door het coronavirus inmiddels bij gebrek aan toeristen in de hoofdstad zwaar verliesgevend geworden. “Ik wil toch even een keer laten zien hoe het echt is. Dit is mijn winkel op zaterdagmiddag, waar normaal gesproken honderden mensen kwamen. Nu is dit de trieste aanblik van wat het nu doet.”

Gordons Blushing in Amsterdam


In het filmpje dat Gordon maakte leidt hij zijn volgers op Instagram rond in zijn volledig lege, tegenover toeristen hotspot Museumplein, gelegen lunchroom Blushing. In het naastgelegen Burger Room zitten maar een paar mensen. Gordon vindt het pijnlijk. Het huilen staat hem dan ook nader dan het lachen.

“Ik kan je gewoon eigenlijk niet uitleggen wat het met je doet als ondernemer, lege terrassen. Ik zou alleen maar willen zeggen: laten we nou met z’n allen eens eerlijk zijn op Instagram en Facebook om te laten zien hoe het écht is en eens te stoppen met hoe leuk ons leven is, hoe mooi we het hebben en hoe gezellig. Dit is de keiharde realiteit van waar we nu doorheen moeten. Ik zal je eerlijk vertellen: ik weet niet hoe we dit moeten doorstaan. We zitten middenin het museumdistrict. Als je goed kijkt zie je geen enkele toerist meer. Het is gewoon echt om te janken. Dat ga ik niet doen, maar ik kan het wel.”


Dan: “Als je ziet wat ik heb geïnvesteerd om dit allemaal mooi en prachtig te laten zijn… Ik moest het even delen, dit is de tendens van nu. De nieuwe maatregelen worden nog heftiger, omdat mensen nu helemaal bang worden om naar restaurants te gaan en noem maar op. Ik ben altijd een heel positief mens, dat zal ik ook blijven, ik weet dat we hier uiteindelijk doorheen gaan komen, maar ik heb gewoon even geen woorden.”

Gordon op Instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) on