Op tv huilende ‘verkrachter’ DANNY DE MUNK ontkent seks met slachtoffer (‘Ik heb in mijn leven af en toe met m’n l*l nagedacht in plaats van m’n hoofd’)

0

Vijftien jaar geleden, in 2007, had de toen ook al met Jenny getrouwde Danny de Munk en affaire met een collega waarmee hij in de musical Ciske de Rat speelde. De gepassioneerde ontmoeting vonden plaat in het herentoilet en in een door Danny gehuurd vakantiehuisje. Begin juni deed de betrokken vrouw aangifte van verkrachting. Maar volgens Danny de Munk is er niets waar van de beschuldigingen van verkrachting en seksueel overschrijdend gedrag. “Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht”, aldus de volkszanger.

“Ik heb in mijn leven af en toe met m’n l*l nagedacht in plaats van m’n hoofd,” vertelt De Munk, die donderdagavond bij RTL Boulevard voor het eerst op de beschuldigingen van de vrouw reageerde die zegt door de zanger verkracht te zijn. “In 2007 heb ik voor de voorstelling afgesproken in een toilet. Dat werd een innige, gepassioneerde vrijpartij. Tweede was een afspraakje bij mij in een vakantiehuisje. Uiteindelijk zaten we elkaar op te hitsen. Wat abrupt werd gestopt door een elektronisch hard geluid. We schrikken ons allebei het rambam, want je denkt: shit, er staat een collega voor de deur. Ik kijk naar de tafels: daar liggen telefoons.” Volgens De Munk zag hij dat de vrouw de ontmoeting opnam. “Ik heb haar de huid vol gescholden, m’n huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen.”


Begin juni werd bekend dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. In april berichtte roddelvlogger Yvonne Coldeweijer al over talloze meldingen van seksueel overschrijdend gedrag aan het adres van de volkszanger. De Munk heeft, tot gisteren, altijd volgehouden dat er niets van de beschuldigingen waar zou zijn.

Danny de Munk vertelde op tv ‘kapot’ te zijn door de beschuldigingen en noemt het een ‘atoombom op zijn gezin’. “Eigenlijk ben je al veroordeeld. Mijn karakter is kapotgemaakt. Over elk woordje moet ik nadenken. Maar ik vind het voor mijn gezin tien keer erger. Door mijn overspel vijftien jaar geleden, een oud lijk uit de kast noem ik het maar even, heb ik ze meegetrokken. Ik heb duizendmaal m’n excuses aangeboden.”


Zijn vrouw Jenny, waarmee hij sinds 1997 is getrouwd, zou van het overspel op de hoogte zijn geweest: “Jenny heb ik het verteld, Jenny weet alles van mij. Maar dat je het tegen je zoon en dochter moet zeggen,” aldus een geëmotioneerde De Munk. Namens Danny ontkent ook de advocaat van De Munk, Royce de Vries, dat zijn client ‘zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag of strafbare feiten’. Volgens De Vries is De Munk ‘onthutst over de onterechte beschuldigingen’. In het interview met RTL Boulevard zegt De Munk dat hij aangifte gaat doen en ‘de onderste steen boven wil’.

De vrouw die begin juni aangifte deed gedaan tegen Danny de Munk wegens verkrachting heeft ‘er geen enkel belang bij om de musicalster ten onrechte te beschuldigen’. Dat stelt Richard van der Weide, de advocaat van de vrouw, vlak na de uitzending van Boulevard in een reactie aan Shownieuws. “Cliënte kiest daar niet voor en heeft bij de daarvoor bestemde instantie, te weten de zedenpolitie, aangifte gedaan en daarin zo gedetailleerd mogelijk verteld wat haar destijds is overkomen”, zegt Van der Weide in het programma. Volgens de advocaat is de politie druk bezig met het onderzoek.

De zanger reageert bij Boulevard ook op beschuldigingen dat hij onder de invloed van drugs zou hebben opgetreden met kinderen en seks in de coulissen en seks in de tourbus had. Volgens de zanger heeft hij nog nooit drugs gebruikt tijdens zijn werk. “Ik heb niet in een bus gezeten, ik had een chauffeur. Dat kunnen mijn collega’s en Stage Entertainment bevestigen”, vertelt de Munk. Hij zegt dat het ook veel te druk is tussen de coulissen om daar seks te hebben.

LEES OOK: ‘DANNY DE MUNK dwingt 21-jarige vrouw tot seks in het bos met hem, zwager en vriend’