Op de dag dat we weer in lockdown gaan: Dave Roelvink deelt filmpje dat oproept tot coronarebellie

0

Dave Roelvink heeft gisteren, de dag dat premier Rutte aankondigde dat we vandaag weer in een gedeeltelijke lockdown gaan, een filmpje op zijn Instagram-account gedeeld waarin wordt opgeroepen tot een opstand tegen de coronarichtlijnen van de overheid. In het filmpje is een  politie-eenheid te zien die een inval doet op een kinderfeestje omdat er te veel kinderen aanwezig zijn en eindigt met de vraag. “Is dit onze toekomst? Of staan we op? Laat je horen, deel deze video.”

Het filmpje, ook te zien op het Twitter-account van het omstreden Viruswaarheid, is in een paar uur tijd honderdduizenden keren bekeken. Roelvinks manager Frank Wisse laat aan het ANP weten “niet verantwoordelijk te zijn voor wat Dave op zijn social media plaatst. “Ik ga hem niet vragen wat hij hiermee bedoelt, ik neem aan dat de bijdrage voor zich spreekt”. In het filmpje wordt ook het logo van de Rijksoverheid getoond. Gebruik is verboden zonder toestemming van de overheid.


Net nu de storm rondom de bekende Nederlanders die zich tegen de coronaregels keren, is gaan liggen, lijkt het erop dat Dave Roelvink probeert de knuppel weer in het hoenderhok te gooien. Nog geen maand geleden kwam een groepje BN’ers via social media in opstand tegen de coronamaatregelen van de overheid en voerden actie onder de hashtag #ikdoenietmeermee.

Het groepje, waaronder Tim Douwsman, Thomas Berge en Famke Louise waren boos over de beperkingen die jongeren werden opgelegd. De actie bleek geïnitieerd door Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin). Engel gelooft niet dat het coronavirus beperkingen kan worden bestreden.


Vrijwel alle BN’ers, onder wie vlogster Famke Louise en presentator Tim Douwsma, trokken uiteindelijk hun kritiek op de overheid in.

 

View this post on Instagram

 

IK STIK😂😂😂😂😂😂😂😂😂

A post shared by Dave Roelvink (@daveroelvink) on